Lørdag 29. aug 2020 kl. 13:00

Tynset jazzfestival

Tynset Jazzklubb / Tynset kulturhus
Tynset

Musikk for småfolk, Smea Tynset kulturhus kl 13

Gjengen som skal spille konsert for småfolk under Tynset Jazzfestival, har spilt hundrevis av konserter før, men da aller mest for storfolk, eller voksne som noen kaller det. Nå inviterer gjengen til musikkstund for småfolk, og det blir nok mye morsommere enn å spille for voksne.

Det blir både kjente og ukjente barnesanger, og mange musikksprell som småfolket kan få lov til å være med på. Bli med på en morsom musikkstund!

Arnstein Solem spiller på mye forskjellig. Han spiller for eksempel på en kjempesaxofon som er nesten like stor som han selv. I tillegg spiller han piano, i normal størrelse.
Tommy Dalbakk spiller bass. Tommy er Norges blideste bassist, og kommer til konserten med humørgaranti.
Erik Roll samler på gitarer, og har et helt rom fullt av dem. På konserten lover Erik å spille på minst tre forskjellige instrumenter som ligner på gitar men som ikke er det.
Ane Linn Haagaas synger. Ane Linn ler ofte, mye og høyt, og liker veldig godt når andre både synger og ler sammen med henne.

Medlemmene i bandet har spilt både jazz, blues, rock, pop, funk, soul, kirkemusikk, folkemusikk, dansebandmusikk, gospel og sikkert helt andre ting også. Til sammen kommer de i alle fall med mye musikkgaranti!

Georg Reiss kvartett m/Majken Christiansen, storsalen Tynset kulturhus kl 18

Georg Reiss kvartett er en utadvendt gruppe som spiller swingjazz, blues, calypso, brasiliansk choro, norske og svenske folketoner.

Georg Reiss er en av Norges ledende klarinettister og har også et navn i Europa, særlig innen tradisjonell jazz og ulike typer folkemusikk. Georg er utdannet fra Norges Musikkhøgskole og Guildhall School Of Music i London, men er en musikalsk kameleon. Med høyt utviklet musikalitet, stilsans og formidlingsevne, har Georg en unik evne til å tilpasse seg enhver musikalsk situasjon på tvers av kulturer.

Majken Christiansen har i lang tid vært en av Danmarks mest populære swingjazz-sangerinne. Christiansen synger revitalisert jazz i tradisjonen etter de store jazzdivaer, der Ella Fitzgerald alltid vil være én av de største inspirasjonskildene. Men Majken gjør sine ting med et åpent og oppdatert uttrykk, og uansett hva hun synger, så fortolker og formidler hun de tidløse tekstene og melodiene fra The American Songbook med varme, ærlighet og overbevisning.

Georg Reiss (klarinett, sax), David Skinner (piano), Stig Hvalryg (kontrabass), Torstein Ellingsen (trommer) og Majken Christiansen (vokal)

Ola Kvernbergs Steamdome III, storsalen Tynset kulturhus kl 21

Ola Kvernbergs Steamdome har i løpet av de siste to årene blitt et av Norges mest ettertraktede live-band. Det damper av visuell energi!

Det Spellemannsnominerte første albumet ble sluppet på Grappa Musikkforlag 1. desember 2017, og sjeldent har et instrumentalt album som dette fått like bred anerkjennelse fra musikkpresse og publikum. Støttet opp av et hav av toppkarakterer i Norske aviser, og konserter som gjorde publikum målløse, nådde «Steamdome» opp til topp 10 over mestselgende vinylplater i Norge i 2018.

I påvente av oppfølgeren til plata gjør Ola Kvernberg et knippe eksklusive konserter i Norge med powertrioen Steamdome III. Publikum får muligheten til å komme tett på bandet i det musikken fra det bestselgende albumet fremføres i ny drakt. På scenen står Ola sammen med Erik Nylander (Monoswezi, Mechanical Fair, Liarbird) og Nikolai Hængsle Eilertsen (BigBang, Band Of Gold, Elephant9).Steamdome startet som et samarbeidsprosjekt med Moldejazz og Trondheim Jazzfestival i 2016, hvor Ola fikk frie tøyler til å bringe sitt drømmeprosjekt til live. Det hele startet med ideen om å bruke B3-orgelet og dets dype toner og perkusive anslag. Videre utviklet Steamdome seg til å bli et syv-hodet beist med tre trommeslagere, bassist, gitarist, og Ola selv som svirrer rundt orgelets toner. Dette er rendyrket perkusiv musikk. Progressiv og brutalt fremadstormende som et løpsk tog. Livsbejaende, surrealistisk og svulmende som Sergio Leones spaghetti-westerns. Steamdome damper av visuell energi. Musikken snor seg mellom steile klipper, enorme panorama, krappe svinger, stup og nattlandskap hvor det eneste holdepunktet du har, er den suggerende rytmen fra et tog som aldri stanser.

Ola Kvernberg (fele, gitar), Nikolai Hængsle Eilertsen (bass) og Erik Nylander (trommer)

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev