Søndag 28. apr 2024 kl. 16:00

Building Instrument

Soddjazz / Inderøy Kulturhus
Inderøy

Building Instrument er et band som går forbi merkelapper som «seriøs-» og «populær» musikk – og kommer ut på den andre siden med en ny musikkform som passer i begge båser samtidig. På deres album, «Mangelen Min», som følger opp den kritikerroste selvtitulerte Hubro-debuten fra 2014, og «Kem Som Kan å Leve» fra 2016, blander de elektroniske ekko med klassisk barokk, Øyvind Hegg-Lundes hypnotiske trommer som nærmest lyder melodiske, den skjøre og samtidige kraftfulle vokalen til Mari Kvien Brunvoll og hennes elektroniske lydmanipuleringer, og Åsmund Weltziens drømmende dype synth-lyder. Dette resulterer i en stadig avledende serie av subtile og intrikate musikalske vendinger. Samtidig gjør bandets massive sans for groove dette til kunst du også kan danse til!
Den Bergens-baserte trioen har eksistert i mer enn 15 år, og de tre medlemmene i bandet har et tett musikalsk samarbeid. Brunvolls tekster beveger seg mellom påfunnet fantasispråk og hennes egen moldenserdialekt. Det endelige produktet fremstår som en sømløs musikalsk billedvev. Den lo-fi hjemmelagde estetikken passer bandet som hånd i hanske, og kobler dem til en uformell internasjonal bevegelse av artister som jobber med avansert teknologi, men som likevel beholder en hjemmesnekret stil og etos som kan føles mer analog enn digital, mer menneskelig enn maskin.
Men uansett instrument, og uansett hvilken musikalsk kontekst eller referansepunkt, enten det er moderne karibisk eller hoffmusikk fra det attende århundre i Versailles – som begge får et anerkjennende nikk i Building Instruments musikk; De høres ettertrykkelig ut som ingen andre enn seg selv.

Building Instrument
Mari Kvien Brunvoll – vokal, div.elektronikk, perkusjon, zither
Øyvind Hegg-Lunde – trommer, eltrommer, perkusjon
Åsmund Weltzien – div. tangenter
Lydtekniker/lyddesigner – Thorolf Thuestad

Foto: Klara Sofie Ludvigsen

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev