Now's the time

NTT: Denne remsa er et Møst

Kjetil Møster går i dybden om sitt nye album, Hedvig Mollestad feirer Last Train, John Butcher fyller 70, Johanna Reine-Nilsen platedebuterer og Sebastian Haugen spiller lyrisk bass om de nære ting.

Nyhet

Bærum jazzfestival 2024 starter onsdag

Fra 30. oktober til 2. november springer den tredje utgaven av Bærum jazzfestival ut og avgårde. Selv er de så stolte av årets program at de må ta igjen pusten, og flere av konsertene er allerede helt utsolgt.

Nyhet

Stor musikk i Bodø

Siste helgen i oktober samles 11 storband fra landsdelen til Nordnorsk Storbandfestival i Bodø.

Nyheter

Stortingshøringer om statsbudsjettet 2025

Den siste uka har Norsk jazzforum deltatt i to komitéhøringer på Stortinget om statsbudsjettet for 2025. Styrking av Norsk kulturfond, etablering av regionale kulturfond samt forutsigbar finansiering av regionale jazzorkestre og -ensembler var hovedsakene.

Intervju

OJKOS spelar: Maria Dybbroe og samanvevde liv

Den danske saksofonisten Maria Dybbroe vender tilbake til OJKOS med inspirasjon frå den underjordiske verda av sopp. I sitt nye verk skaper ho musikalske forgreiningar som speglar naturens komplekse samspel og vårt skjøre økosystem – utan at det må vere politisk.

Nyheter

Hans Mathisen hedret med Storbandprisen 2024

Musikalsk leder for Sandefjord Storband, Hans Mathisen, ble lørdag 19. oktober hedret med Norsk jazzforums Storbandpris 2024. Mathisen er og har vært inspirator og pådriver for sitt storband i en årrekke, og får mye av æren for bandets fremgang og utvikling, sier Norsk jazzforum i begrunnelsen for prisen.

Nyheter

Dølajazz starter torsdag

Fra 17. til 20. oktober blir det ungjazz, kunstjazz og Fosse-jazz på Lillehammer jazzfestival, Dølajazz.

Minneord

En stor musiker og stillfaren formidler

MINNEORD: Komponist, musiker og grunnlegger av Jazzlinja ved NTNU, Terje Bjørklund (02.01.1945-03.10.2024), har gått bort. Bjørn Alterhaug skriver varmt om en nær venn, medspiller og fagkollega.

Now's the time

NTT: Andreas Wildhagens spiraler

Trommeslager Andreas Wildhagen debuterer med egen kvartett, Eir Vatn Strøm deler inspirasjonskilder, ny utstilling gransker Kongsberg Jazzfestivals designhistorie og det er en god høst og vinter om du liker å se konserter med fantombassister.

Nyhet

TJO tar over Plassen

- Velkommen til hjemmealenefest, skriver Moldejazz i sitt første programslipp for 2025. Artist in Residence og jubilant Trondheim Jazzorkester skal ta over festivalens storstue, Kulturhuset Plassen, for én dag og fylle hele huset med unike konsertopplevelser.

Nyheter

Debatt om statsbudsjettet

Tirsdag 15. oktober inviterer Arrangørforum til kulturdebatt i Oslo. Kultur- og likestillingsminister Lubna Jaffery stiller til samtale om statsbudsjettet, og det blir paneldebatt med Jaffery og stortingspolitikerne Tage Pettersen (H), Åslaug Sem-Jacobsen (Sp), Emma Lind (V) og Kathy Lie (SV).

Nyheter

– En seier for regionalt kulturliv

Regjeringen foreslår 75 millioner kroner til regionale kulturfond i 2025. – Endelig innfrir regjeringen et av løftene fra Hurdalsplattformen. Dette er en seier for det lokale- og regionale kulturlivet, sier daglig leder i Norsk jazzforum, Gry Bråtømyr. Samtidig uttrykker hun bekymring for et presset Norsk kulturfond.

Now's the time

NTT: Syng med den bassen du har

Den syngende bassisten Oda Kristine Steinkopf platedebuterer, vokalduoen Propan arrangerer firedagers festival, Peder Overvik Stuberg loser oss gjennom Fri Resonans, vi har vært på Fram Kunstfest, ser frem til et Blow Out-høydepunkt og vi minnes Terje Bjørklund.

Nyheter

Søk musiker- og bandstipend for 2025

Norsk jazzforum skal fordele 1 million kroner i musiker- og bandstipend for 2025. Musikermedlemmer av Norsk jazzforum inviteres til å søke om personlig fordypnings-/studiestipend eller øvings-/studiestipend for band. Søknadsfrist er 1. november 2024.

Now's the time

NTT: Cosmopolite er et røverkjøp i en tid hvor det meste er dritdyrt

Ivan Mazuze graver i historien på ambisiøse "Penuka", Papole Khaki kombinerer trombone og sang, Torun Eriksen er mottaker av Radka Toneff Minnepris, Jacob Holm-Lupo plukker ECM-favoritter, vi hører på Møster, Knarr, Evil Armand og skriver litt om hva som er vitsen med Cosmopolite.

Nyheter

Sørnorsk jazzsenter-prisen for storband til Hans Mathisen

Hans Mathisen er tildelt Sørnorsk jazzsenter-prisen i 2024 for storband. - Han er et godt eksempel på en dyktig, profesjonell musiker som flytter hjem igjen og får stor betydning for et levende musikkmiljø på et mindre sted, sier Sigrun Tara Øverland, daglig leder i Sørnorsk jazzsenter.

Nyhet

Kuttforslag rammer Cosmopolite

Stikk i strid med Kulturetatens anbefaling, foreslår Byrådet i Oslo kommune dramatisk kutt til Cosmopolite. – Byrådet snubler i småsummer når de forslår å kutte nesten fire hundre tusen kroner til Oslos store musikkscene Cosmopolite, slår Kari Grete Jacobsen, daglig leder for Østnorsk jazzsenter, fast.

Nyheter

Grønn turné med finsk artist

Under turnéflagget Better Live skal finske Linda Fredriksson turnere med sitt band og plata «Juniper» til jazzklubber på Sør- og Østlandet. Flekkefjord jazzklubb, Hamar jazzklubb, Nasjonal jazzscene, Urijazz i Tønsberg og Skiensjazzdraget er klubbene som får besøk når den første Better Live-turnéen går av stabelen i starten av oktober.

Nyhet

Nesodden har fått sin ultima(te) festival

Fredag åpner FRAM Kunstfest på Nesoddtangen utenfor Oslo. På programmet står musikk, dans, poesi, film, litteratur og workshops for både store og små, med en rekke spennende samtidskunstnere. - Publikum skal få oppleve de mange fasetter av hva levende og kreativ kunst kan være, sier arrangør Paal Nilssen-Love.

Nyheter

Søknadsfrist til Jazzahead

Jazzahead 2025, som arrangeres 24. - 26. april, har åpent for søknader til showcase-programmet. Frist for å søke er 1. oktober.

Nyhet

Torun Eriksen tildeles Radka Toneff Minnepris

Sangeren, komponisten, tekstforfatteren og bandlederen Torun Eriksen tildeles Radka Toneff Minnepris for 2024. - Torun Eriksen har en sterk og overbevisende tilstedeværelse og formidlingsevne som både griper og utfordrer lytterne, uttaler stiftelsen i sin begrunnelse for tildelingen. Prisen blir utdelt på Nasjonal jazzscene, Victoria i Oslo den 6. november.

Now's the time

NTT: Når Anna-Eva Bergmans lys blir til lyd

Skjæringspunktets favorittbassist Adrian Myhr solodebuterer, musikk og kunst-spesial med Sigrid Aftret om Anna-Eva Bergman og Kim Myhr om Mark Rothko, Gard Nilssen plukker Brian Blade-favoritter, Phil Minton lager workshop på Nesodden, Audun Vinger er på psych-kjøret mens Joel Ring og Girl Talk gir ut gode plater.

Nyhet

Stiller ut 60 år med festivalhistorie

I sommer markerte Kongsberg Jazzfestival 60 år. I oktober åpner festivalen utstilling i Oslo med historiske plakater og andre trykksaker, et utvalg filmer og fotografier samt nylig digitaliserte opptak av legendariske konserter.

Now's the time

NTT: Musikk for Brede og smale

Sanskriti Shrestha presenterer nytt leviterende band, Bård Bergs beats møter storbandformatet, Brede Sørums kvartett hopper etter Coltrane og vi hører på ny og gammal musikk på plate og youtube.

Nyhet

Jazzprisen 2025 åpnet for nominasjoner

Det er klart for nok en storslått feiring av norsk jazz. Jazzprisen 2025 finner sted på Cosmopolite i Oslo lørdag 5. april. Nå åpner Norsk jazzforum for nominasjoner til de elleve prisene. Nominasjonsfrist er 20. oktober.

Fra forsiden

Now's the time

NTT: Denne remsa er et Møst

Kjetil Møster går i dybden om sitt nye album, Hedvig Mollestad feirer Last Train, John Butcher fyller 70, Johanna Reine-Nilsen platedebuterer og Sebastian Haugen spiller lyrisk bass om de nære ting.

Nyhet

Bærum jazzfestival 2024 starter onsdag

Fra 30. oktober til 2. november springer den tredje utgaven av Bærum jazzfestival ut og avgårde. Selv er de så stolte av årets program at de må ta igjen pusten, og flere av konsertene er allerede helt utsolgt.

Meld deg på vårt nyhetsbrev