Fredag 03. mai 2024 kl. 21:00

Jazzalarm//TORUN ERIKSEN

grenland jazzforum / Ælvespeilet kulturhus
Porsgrunn

Torun Eriksen – vokal, Kjetil Dalland – bass, Alessandra Basso – keyboards, Atle Nymo – saksofon.

Med sin nye plate “Fastlandet” går Torun Eriksen nye veier og gjør det meste for første gang: Tekstene er norske; formatet kvartett; lydlandskapet elektroakustisk; og musikken improvisert og gjennomkomponert side om side, lag på lag og samtidig.
Mangeårig musikalsk makker og bassist Kjetil Dalland er vekslende anker og fridykker med sitt særegne, utforskende spill. Italienske Alessandra Bossa på flygel og live-electronics utvider paletten sonisk og i tid og rom – det ene øyeblikket dvelende, det neste virvlende virtuost. Gjest Atle Nymo gir albumet en fjerde dimensjon medvarme og skinnende klarinetter.

Eriksens stemme leder veien innover, over og gjennom fastlandsterrenget — Fastlandet er historier om å miste. Men også om å ta vare på det man har mens man har det: livet, hverandre, øyeblikket. Viktigere enn noe, og likevel så utrolig vanskelig for oss. Fastlandet er forsøk på å lage et sted å være her og nå. Fastlandet er hennes syvende soloutgivelse . utgivelsen, planlagt utgitt mars 2024, er rykende fersk når vi får gleden av å oppleve bandet under “Jazzalarm 2024”.

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev