Fredag 26. apr 2024 kl. 19:30

Selma French m/ band

Soddjazz / Inderøy Kulturhus
Inderøy

Folkpop-artisten Selma French tar med seg beundring for norsk og engelsk folkemusikk i et stemningsfylt og rolig landskap. Musikken beveger seg fra åpne landskap som store fjell til gjemte rom med hjerteskjærende skildringer om det enkle og såre.

I august 2022 kom Selma French ut med sitt debutalbum «Changes Like the Weather in the Mountain» til strålende anmeldelser. Albumet gir vennlige nikk til den britiske folk-bevegelsen, men vitner fremfor alt om en sterk stemme, så inni hampen seg selv, med unådige observasjoner av samtiden.

Morgenbladet kalte det et imponerende debutalbum, Dagsavisen skrev at dette er et album det er lett å bli glad i, og Aftenpostens anmelder mente det var noe av det beste han hadde hørt i år og kalte solodebuten for et dynamisk verk som imponerer stort og trillet en sekser.

De siste årene har Selma French og bandet gjestet blant annet Øyafestivalen, Trænafestivalen, Nattjazz, Loaded og Vinjerock. Utenom soloprosjektet har Selma French lenge vært synlig på norske konsertscener, da som vokalist og felespiller i Masåva og Morgonrode.
I tillegg er hun å se som musiker i band som Frøkedal & Familien, Sondre Lerche og som feature i The Switch.

«Noe av det beste jeg har hørt i år. Solodebuten fra Selma French er et dynamisk verk som imponerer stort.» – Eivind August Westad Stuen, Aftenposten

«et unikt vokal- og låtskrivertalent som tidlig la seg tettere på Anne Lise Frøkedal enn Susanne Sundfør eller Thomas Dybdahl.» Tor Martin Bøe, VG

Selma French m/band
Selma French – vokal
Andreas Skår Winther – trommer
Christian Skår Winther – gitar
Anna Ueland – synth, wurlitzer
Magnus Nergaard – bass
Jenny Berger Myhre – live visuals

Foto: Eirik Havnes

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev