Tirsdag 30. apr 2024 kl. 20:00

Ledisi

Cosmopolite / Cosmopolite
Oslo

Soul-sensasjonen Ledisi Anibade Young er født i jazzens hovedstad, New Orleans, og kommer fra en lang linje med afro-amerikanske musikere.

Det er kanskje ikke overraskende, at etter 13 Grammy-nominasjoner så var det for nettopp «beste tradisjonelle R&B fremførelse» hun endelig fikk sin første, gyldne grammofon-statue?

Som vokalist er Ledisis styrke at hun dekker over hele fire oktaver og tar i bruk sangteknikk fra afroamerikansk jazztradisjon, hvis noen teknikker går helt tilbake til plantasjeslaveriet.

Ledisi utstråler varme på scenen, selvsikkerhet og deklamerer tekstene med kraft. John Legend får ikke rost Ledisi nok:

«Som en samtidsvokalist, så er det nesten ingen annen jeg kan tenke på i verden som er så dyktige til å synge som henne» … «Når det gjelder rekkevidde, fingerferdighet, klarhet, allsidighet, kan hun gjøre alt hun vil. Hun er en av de største sangerne i verden, punktum.»

Flere bemerkelsesverdige beundrere er blant andre Obama-familien, Prince og Stevie Wonder.

Ledisi har gitt ut flere album og det siste er «Ledisi Sings Nina» fra 2021, hvor sangerinnen tolker Nina Simones tekster på sin helt egen måte. Ledisi ble svært inspirert etter å ha hørt Simone synge «Trouble in Mind» på radioen, da hun var i et depressivt humør. «Hun reddet livet mitt» har Ledisi uttalt om Simone.

«Ledisi» betyr å «bringe frem» på det vestafrikanske språket Yoruba. «Soul-sensasjonen» er klar for å runge med sin klare stemme og gripe publikum på Cosmopolite!

Line up:
Ledisi – vokal
Greg Clark – trommer
Chooky Caldwell – bass
Joe Harley – keys
Sara Williams – kor

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev