Søndag 28. apr 2024 kl. 20:00

Inger Hannisdal Ensemble solidaritetskonsert Palestina, Internasjonale jazzdager

Nordic Black Theatre, Samspill og Kampenjazz / Nordic Black Theatre - Cafeteateret
Oslo

Konserten er en del av Internasjonale jazzdager. I samarbeid med Kampenjazz, Samspill International Music Network og Nordic Black Theatre.

28. april – Inger Hannisdal Ensemble (solidaritetskonsert Palestina)

UNESCOs «International Jazz Day» ble opprettet i 2011 som en feiring av jazz verden rundt som en samlende kraft, som gir næring til samarbeid, dialog, kulturutveksling og fred. På årets internasjonale jazzdag retter Kampenjazz, Samspill International Music Network og Nordic Black Theatre blikket mot Midtøsten, og inviterer til konsert med Inger Hannisdal Ensemble.

Inger Hannisdals musikk bygger låter på likhetstrekk mellom arabisk maqam og norsk folkemusikk, med kvarttone-melodier, modal improvisasjon og en forkjærlighet for asymmetriske rytmer. Med musikkutdannelse fra Libanon og med et ensemble bestående av musikalsk flerspråklige utøvere, er hun en grenseoverskridende og overraskende komponist, som vant Spellemannspris i fjor for plata «North South East West». Musikken hennes er en kjærlighetserklæring til multikulturalisme, et eksperiment i nye tilnærminger til tonalitet, og en hyllest til den arabiske verdens rike musikalske arv såvel som til universelle likhetstrekk i folkemusikk på tvers av landegrenser, en demonstrasjon av hvor mye vi mennesker deler uansett geografisk avstand.

Inger Hannisdal: – Jeg skylder mye av mitt uttrykk til venner og kollegaer fra Syria, Libanon og Palestina, som har delt av sin kultur og musikk med meg. Nå som det palestinske folket trues med utslettelse, er det ikke mulig å stille seg på en scene og spille denne musikken uten å samtidig protestere mot det som skjer på Gaza. En fele-kollega, fiolinisten Sami Abu Shaymas, sa det veldig fint i en video: Maqam er ikke en abstraksjon, det er et musikalsk vokabular, som er skapt av mennesker, som er et folk som har en kultur. Musikken vi spiller i bandet handler om å dele og å forstå hverandre, å lære av hverandre og skape noe nytt sammen – om det mest verdifulle i verden, som er samhold og solidaritet.

Inger Hannisdal: fiolin / Khalid Laaouam: saksofon, perk / Frode Haltli: trekkspill / Adrian Myhr: kontrabass / Michaela Antalová: trommer

STOPP FOLKEMORDET PÅ GAZA – FRITT PALESTINA

Vi oppfordrer publikum til å donere bidrag til noen av disse:
Norwegian Aid Committee
NORWAC Vipps: 126863
https://www.norwac.no/donategaza/
NORWAC er en humanitær organisasjon som jobber med helseprosjekter i Midt-Østen

Nordic Black Theatre sin søsterorganisasjon i Palestina: The Freedom Theatre:
https://thefreedomtheatre.org/donate/

Leger Uten Grenser:
https://legerutengrenser.no/stott-oss/vipps
Send ditt bidrag til Vipps-nummer 2177

Pris:
Donasjon, se nedenfor

Vi oppfordrer publikum til å donere bidrag til noen av disse: Norwegian Aid Committee NORWAC Vipps: 126863 https://www.norwac.no/donategaza/ NORWAC er en humanitær organisasjon som jobber med helseprosjekter i Midt-Østen Nordic Black Theatre sin søsterorganisasjon i Palestina: The Freedom Theatre: https://thefreedomtheatre.org/donate/ Leger Uten Grenser: https://legerutengrenser.no/stott-oss/vipps Send ditt bidrag til Vipps-nummer 2177

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev