Lørdag 27. apr 2024 kl. 13:00

JAZZKAFÉ – JAZZ SOCIETY QUINTET Lillestrøm Jazzklubb

Lillestrøm Jazzklubb / Scene 5 - Lillestrøm Kultursenter
Lillestrøm

ja visst, god, klangfull jazz er på vei. Å skru på Jazz Society Quintet er som å skru tiden tilbake til 50-tallets Greenwich Village. Ut av jazzbulene tyter det musikk med jazzsjel og varme: «Sunny Side of the Street», «Lady be Good», «Mack the Knife», «Misty» …

Den varme tonen fra et flygelhorn omfavner deg som en god klem fra en venn du ikke har sett på lang tid. Trommeslagerens tapping på hi-hat-en låter som «… på tirsda´- på torsda´». Og bassisten har funnet fingerveien gjennom et villnis av toner som har gjemt seg på gripebrettet.

Der! Der er en altsax som flyr gjennom luften. Den har lånt stilen til Johnny Hodges og hypnotiserer de lett beduggede øynene og ørene til sitt villige publikum. Pianisten har funnet de blå tonene og jager dem ut av pianoet sitt mens publikum må velge mellom å lytte og danse.

Når Jazz Society Quintet med vokalist Guro Høimyr i front leverer den ene skatten fra The American Songbook etter den andre, er det bare å lukke øynene og ta en imaginær slurk av en iskald Schlitz og la seg rive med.

Med seg denne ettermiddagen har Jazz Society Quintet:
• Kontrabass: Bjørn Svendsen
• Trommer: Finn Torgersen
• Flygelhorn: Odd Rogne
• Piano: John Sverre Berg
• Altsax: Tore K. Nielsen
• Vokal: Guro Høimyr

Det blir «lukke øya-jazz» på jazzklubben i dag. Best å være til stede når det skjer!

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev