Lørdag 27. apr 2024 kl. 20:00

Peter Evans – Being & Becoming

Nasjonal jazzscene / Nasjonal jazzscene
Oslo

Boundary-shifting improvisations and accessible at the same time

Spontan kreativitet med et groove og en melodisans som er dypt imponerende. I bandet Being & Becoming finner vi fire av de mest virtuose og nyskapende unge jazz- og samtidsmusikere i dag.

Bandet ble grunnlagt i 2017 av komponisten og trompetisten Peter Evans, som lenge har vært sentral på impro-scenen i New York. I mer enn 15 år hadde han eksperimentert med elektroakustisk musikk, og tok med seg den erfaringen til denne rent analoge improvisasjonsmusikken. Vibrafonisten Joel Ross kjenner vi fra to forrykende konserter med egne band hos oss, han en ettertraktet musiker med flere egne utgivelser på Blue Note Records. Bassist Nick Jozwiak har spilt med Ravi Coltrane og Dave Liebman, trommeslager Michael Shekwoaga Ode har studert med Billy Hart og samarbeidet med blant annet Theo Croker og Isaiah Collier.

Navnet Being & Becoming er inspirert av sufi-forfatteren og musikeren Inyat Khan, og er passende for tilnærming bandet har til de ulike sidene ved improvisert musikk. Evans sine utgangskomposisjoner har et bredt spekter av inspirasjonskilder, både stildannende mesterverk fra jazzhistorien som McCoy Tyner og John Coltrane til mer eksperimentelle, kollektivt ledede grupper. Bandet har to sterke utgivelser bak seg, selvtitulerte Being & Becoming fra 2020 og Ars Memoria som kom ut i november 2023.

Peter Evans – trompet, Joel Ross – vibrafon, Nick Jozwiak – bass, cello, Michael Ode – trommer

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev