Onsdag 30. jan 2019 kl. 20:00

Jøkleba – Legender. Trioen Jørgensen, Kleive og Balke

Urijazz / Cafe-M
Tønsberg

JØKLEBA er en uavsluttet historie om et særdeles kreativt band, etablert i 1990 og med sin første innspilling «On and On» utgitt på ODIN i 1991. Litt til og fra har det vært, inntil lysten og inspirasjonen rant over igjen. Trioen skal heller ikke gå i veien for andre spennende prosjekter som de tre musikerne er med i. De har alle spilt i en rekke forskjellige band, komponert musikk, improvisert – hele tida. Under Oslo Jazzfestival i 2015 spilte de John Coltranes «A Love Supreme» sammen med 20 vokalister. I 2014 dro de på Europa-turné per tog – Jøkotour! Helt i trioens ånd.
Jon Balke har ledet egne prosjekter med utgivelser på ECM gjennom en årrekke. Hans første møte med ECM var i Arild Andersens Quartet. Hans ensemble Magnetic North Orchestra med åtte musikere har vært på festivaler «all over». Seinere kom Siwan, bestående av musikere fra Europa og den arabiske verden. Musikken finner ingen grenser, Jon var også sentral i E’olen, Masqualero og Oslo 13.
Audun Kleive spiller trommer som få andre og har også komponert for ulike ensembler, deriblant Scheen jazzorkester med 12 musikere. Audun har spilt med Oslo 13, Charles Lloyd og Terje Rypdal.
Innimellom disse to herrer opererer trompetist og vokalist Per Jørgensen fritt og fanger opp enhver liten invitasjon til felles musisering, og – når det kan passe – endrer kursen. Han har spilt med bl.a. Cecilie Nordby og Jack Bruce og har vært sentral i Bergens jazzmiljø.
Sammen utgjør de en særdeles lydhør og kraftfull trio som leker seg fritt både i jazzhistorien, i andre musikktradisjoner og i fullstendig improvisasjon. De vet knapt hvilken vei de skal gå – før de går den. Og det kan like gjerne være en reggae-snutt. Bli med på reisen!
Jon Balke – piano
Per Jørgensen – trompet, vokal
Audun Kleive – trommer

​BILLETTER 250
URIJAZZ MEDLEM 200
​URIJAZZ UNGDOM GRATIS

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev