Lørdag 04. mai 2024 kl. 18:00

Jazzalarm//JONAS CAMBIEN`S MACU CONU

grenland jazzforum / Ælvespeilet kulturhus
Porsgrunn

Sigen Emmeluth – saxofoner, Andreas Wildhagen – trommer Ingebrigt Håker Flaten – kontrabass, Jonas Cambien – piano og komposisjoner.

Jonas Cambien (f.1985) er en belgisk/norsk pianist, komponist og improvisator aktiv innen jazz, improvisert og samtidsmusikk. Dette er Jonas Cambien’s nye band.
Cambien har imponert tidligere som bandleder og komponist med Jonas Cambien Trio. I hans nye band Maca Conu har han med seg Andreas Wildhagen på trommer, Ingebrigt Håker Flaten på kontrabass og Signe Emmeluth på saxofon.

Cambien har en unik tilnærming til komposisjon og improvisasjon. Med bakgrunn innen klassisk og samtidsmusikk, men like mye et barn av Oslos frijazz- og improvisert musikkmiljø, glir Cambiens pianostil sømløst fra Ligeti til Cecil Taylor, mens han skaper sitt eget språk på veien. Et språk som er like utfordrende som innbydende, med fengende melodier og deilige skakke grooves, en god dose rå frijazzenergi og delikat samtidsmusikk.

Når Cambiens komposisjoner spilles av noen av de fineste jazzmusikere i Norge i dag, lover det fyrverkeri. Album kommer på det portugisiske labelet Clean Feed i januar 2024.

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev