Torsdag 28. sep 2017 kl. 19:00

HEGGE – NYTT BAND, KJENTE MUSIKERE – SHOWKVELD MED 60-TALLSJAZZ!

Urijazz / Café-m, St. Olavs gt 22
Tønsberg

HEGGE
NYTT BAND, KJENTE MUSIKERE – SHOWKVELD MED 60-TALLSJAZZ!

Bandet Hegge har turnert jazzfestivaler i sommer under navnet Round Trip. Nå bærer de navnet til bassist Bjørn Marius Hegge og kommer med vaskeekte, 60-tallsinnspirert jazzmusikk! For de som elsker Coltrane og Mingus, er det bare å krysse av i kalenderen. Drivende rytmeseksjon, fengende tema, halsbrekkende soli, rytmefoten går, og smilet sitter løst både på scenen og blant publikum! Tenk på Cannonball Adderleys live-album «Mercy, Mercy, Mercy» for å få et inntrykk av hvilken stemning Hegge ønsker å skape. Bjørn Marius har satt sammen et stjernelag med noen av de mest profilerte jazzmusikerne i Norge og Sverige, og vi får en gjenvisitt av saksofonisten Jonas Kullhammar.

Bjørn Marius er et nytt basstalent fra Trondheim med utdannelse fra jazzlinja ved NTNU. Musikken kikker tilbake i jazzhistorien – med influenser fra storheter som Cannonball Adderley, Ornette Coleman og Charles Mingus – men søker hele tiden fremover mot noe vitalt og eget. Musikken kan gå til høyre så vel som til venstre, og med Hegges fengende låter der heftige riff og rytmer forenes med humoristiske inn- og utfall, ønsker bandet at publikum skal ta del i en lystbetont musisering hvor du vil sitte fremst på stolsetet til siste tone er spilt.

Bandet består som nevnt av godtfolk som er gjengangere hos Urijazz, bortsett fra «ungdommene», bandleder Hegge og saksofonist Martin Myhre Olsen. Kullhammar er en fest både på saksofon og med verbale innslag, Vigleik Storås’ kresne pianospill innfrir alltid, og trommespillet til Håkon Mjåset Johansen har vi satt pris på i et utall sammenhenger – han er nærmest vår «hustrommis». Dette er faktisk Mjåsets 25. spillejobb hos Urijazz, den første var i 1998!

Jonas Kullhammar – tenorsaks
Martin Myhre Olsen – altsaks
Vigleik Storaas – piano
Håkon Mjåset Johansen – trommer
Bjørn Marius Hegge – bass

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev