Søndag 28. jan 2018 kl. 14:00

FINSEJAZZ 2018

Bergen Jazzforum/Finse1222 / Finse1222
Finse

Norges høyestliggende jazzfestival har holdt til på Finse 1222 siden 1996. I 2017 er det 22. gang vi arrangerer denne fine helgen i samarbeid med Finse 1222. Gjennom den lange historien har vi hatt besøk av Hot Club de Norvège, Nils Petter Molvær, Come Shine, Paal Nilsen Love, Knut Reiersrud, Susanna Wallumrød, Real Ones, Per Zanussi og Stein Torleif Bjella – for å nevne noen. I slutten av januar fylles hotellet med jazzinteresserte, turglade gjester. Konserter og skiturer, god mat og sosialt lag – dette er en helg du bør være tidlig ute med å bestille.

Foreløpig program, flere artister slippes snart:
BERGLUND / ÖSTRÖM / WESSELTOFT

Drømmetrio på høgfjellet

DAN BERGLUND bass MAGNUS ÖSTRÖM trommer BUGGE WESSELTOFT piano

Bugge Wesseltoft, Dan Berglund og Magnus Øström frå E.S.T gjorde sin første konsert saman nokonsinne på Nattjazz i mai, på Finsejazz 2018 får vi no oppleve denne unike trioen saman på scena for andre gong. Urpremieren i Bergen fekk strålande mottaking frå både publikum og pressa, og resulterte også i eit framifrå radioopptak i Jazzklubben i NRK P2.

Etter lenge å ha hatt lyst til å spela i ein pianotrio fann Bugge Wesseltoft ut at det kulaste ville vera å spørje dei gamle venane Öström og Berglund om å laga musikk saman. Med New Conception Of Jazz og E.S.T har dei ei slags parallell historie saman heilt frå midten av nittitalet. Saman vil dei laga ein miks av jazz og progrock forankra i skandinaviske røter med akustiske instrument og elektronikk om kvarandre. I tillegg til å drifta plateselskapet Jazzland, har Wesseltoft vore ein pioner i å modernisera den elektroniske jazzmusikken, medan E.S.T var ei av dei største suksessane ikkje berre i svensk musikkliv, men i heile Europa.

«Det blei ei magisk stund av dei sjeldne. Ein ny, nydeleg pianotrio er født og dei som likar slikt, kan berre gleda seg til kva som ventar når desse får skrudd seg i hop og verkeleg får materialet under huda.» – Bergens Tidende om Nattjazz-premieren.

Foto: Jan Tore Skråmestø

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev