Onsdag 22. apr 2020 kl. 20:00

Femi Kuti & The Positive Force

Cosmopolite / Cosmopolite
Oslo

Vi er stolte og ydmyke over å kunne presentere en av Afrikas fremste artister, selve hjerte og sjel av moderne afrobeat!

Fela Kuti var kongen av afrobeat, Afrikas Bob Marley, James Brown, Curtis Mayfield og Marvin Gaye i samme person. På 80-tallet begynte sønnen hans å spille med, og i 1987 fikk han sitt eget band – The Positive Force. Nå har sønnen, Femi Kuti, overtatt tronen og hoffet, og er i dag en av verdensdelens fremste artister – selve hjerte og sjel av den moderne afrobeat.

2019 har vært et intensivt år for Femi Kuti. Turnéer med flere utsolgte shows (inkludert Cosmopolite i Oslo) på noen av de mest prestisjefylte scenene verden over, hvor han blant annet ble programmert sidestilt med Jay-Z, Beyoncé og Ed Sheeran på Johannesburgs Global Citizen Festival «Mandela 100». Året har også inneholdt ulike spennende prosjekter, blant annet samarbed med musikkprodusenten Robert Hood på hiphop-gruppen IAMs album «Yasouke», og på Coldplays nyeste album «Everyday Life».

På toppen av dette, har sønnen og multi-instrumentalisten Made Kuti blitt med bandet i studio for å spille inn sitt nyeste original-album. EP-en blir sluppet på Partisan Records våren 2020 og albumet kommer på høsten, og det kliss nye materiale får dere høre på Cosmopolite 2.april.

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev