Lørdag 27. jan 2018 kl. 16:00

Eliot Sharp og J. Andrew Wilhite / Axel Dörner og Andreas Hoem Røysum

Urijazz / Galleri Galleberg
Tønsberg

Eliot Sharp og J. Andrew Wilhite
Axel Dörner og Andreas Hoem Røysum

Konserten er et samarbeid med Nonfigurativ Musikk og Vinterjazz

Som vanlig er det to avdelinger på konsertene til Nonfigurativ Musikk, som er initiativtaker til denne samarbeidskonserten. Det kommer ytterligere en samarbeidskonsert i dette halvåret, saksofonisten Frode Gjerstads 70-årsjubileum den 24.2. i biblioteket.

Først skal vi møte den norskbosatte amerikanske bassisten J. Andrew Wilhite sammen med gitaristen Eliot Sharp, også han amerikaner. De spilte sammen tidlig etter Wilhites utdanning i New York, og altså nå her i Tønsberg. Wilhite har studert og spiller både jazz og klassisk musikk og har spilt med norske musikere som Ståle Liavik Solberg og Dag Erik Knedal Andersen. Sharp har vært sentral på den avantgardistiske/eksperimenterende musikkscenen i New York i over 30 år og har 85 plateutgivelser bak seg i de fleste musikalske stilretninger. Han har samarbeidet med blant andre Kronos Quartet, den berømte pakistanske sangeren Nusrat Fateh Ali Khan og Jack DeJohnette.

Duoen Sharp/Wilhite spiller sine nye improvisasjoner og komposisjoner. Disse verkene er basert på Wilhites nye teknikker for kontrabass, utviklet i samsvar med Sharps innovative arbeid for gitaren. Wilhites bruk av bitoner og pizzicato flageoletter med begge hendene viser til Sharps innovasjon på gitaren.

Axel Dörner, født i Köln i 1964, har vært en del av impro-scenen i Berlin siden 1994. Han har spilt med norske Håvard Wiik og spilte på Alexander von Schlippenbachs livealbum «Monks Casino», som inneholder samtlige komposisjoner av Thelonious Monk. Schlippenbach hørte vi jo i biblioteket som aperitiff til Karin Krog 4. november 2017. Dörner kan med andre ord sin historie, fra bop til friere former for jazz. Sammen med Dörner denne ettermiddagen møter vi norske Andreas Hoem Røysum. Det er flere generasjoner mellom Dörner og Røysum, men de møtes gjennom en felles forståelse av konvensjonelle så vel som utvidede spilleteknikker og former.

Eliot Sharp – gitar
John Andrew Wilhite – bass

Axel Dörner – trompet
Andreas Hoem Røysum – gitar og klarinett

Billetter kr 200
Ungdom kr 50
Urijazz-medlem kr 150
Urijazz-ungdom gratis

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev