Fredag 18. feb 2022 kl. 20:00

Live at the Village: Tayos (feat. Xander Crook)

Tøyen Startup Village / Tøyen Startup Village
Tøyen

Tayos er det musikalske prosjektet der saksofonist Guy Sion og gitarist Eirik Svela kan putte alle de musikalske impulsene som inspirerer dem, men som ikke passer andre steder. Med inspirasjonskilder som Nate Smith, Public Broadcasting Service og Floating Points jobber de med å finne ut hvordan lyden av akustiske instrumenter kan finne sin plass sammen med elektronisk produsert musikk. For anledningen har de også med seg Xander Crook på trommer.


Guy Sion – saksofon, elektronikk
Eirik Svela – gitar, elektronikk
Xander Crook – trommer

Gratis inngang // konsertstart kl 20:00
Altsaksofonisten Guy Sion har vært en del av jazzscenen i Norge siden han flyttet til hit i 2010. Albumet hans, ‘Away’, som kom ut i 2013 med gitaristen Bjørn Vidar Solli på gitar, fikk strålende anmeldelser i mediekanaler som NRK Kulturnytt, Aftenposten og Dagsavisen. Guys fengslende spilling og inviterende soloer har landet ham spillejobber sammen med stjerner som Chick Corea og Øystein Sunde. Han er en allsidig musiker, som har vært aktiv i flere norske storband, og har spilt førstealt i Primetime Orchestra, Ett Fett Storband og for tiden i Sandvika Storband. Han er medlem av Staffan William-Olssons ‘Sharp 9’ nonett, kvartetten ‘Dried Reeds’ med Børge-Are Halvorsen, og ‘Cannonball Adderly Tribute Band’. Han har spilt tradisjonell jødisk musikk i jazzformat med bandet ‘Diaspora House’, og de siste årene har han utforsket ulike måter å integrere teknologi i musikken sin.
Eirik Svela er en norsk jazzgitarist bosatt i Oslo. Han er utdannet ved Leeds College of Music i England og Norges Musikkhøgskole, og i 2018 slapp han sitt debutalbum, Bits & Pieces, spilt inn i New York med den anerkjente Sam Yahel på Hammond B3. I tillegg til samarbeid med en rekke ulike artister har han siden 2015 drevet konsertserien Mandagsjazz på Smia sammen med bassisten Håkon Bjørgo. Bjørgo og Svela startet i 2021 også plateselskapet Smia Records, og deres første utgivelse var trioplaten =three, der de har med seg trommeslageren Hermund Nygård. På plata spiller de et utvalg komposisjoner fra den afro-amerikanske jazztradisjonen som har betydd mye for dem.
Som sønn av en etnomusikkviter i Florida lærte Xander Crook å spille perkusjon av brasilianske og vest-afrikanske musikere tidlig i oppveksten. På videregående spilte han skarptromme i skolens trommeensemble (afroamerikansk stil.) Da han ble uteksaminert reiste han til Guinea for å lærer å spille balafon med perkusjonsmesteren Abou Sylla. Videre dro han til Brazil for å lære perkusjon av Jorge Martins, Adelson Silva og José Cunha Mourão. Senere hadde Xander slagverk, elektronisk musikkproduksjon og -design som hovedfag da han studerte på Berkley College of Music. Der fikk han gleden av å studere under slagverk-virtuosene Terri Lyne Carrington, Neal Smith, Mark Walker og Bertram Lehman.

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev