Fredag 09. feb 2018 kl. 21:00

Mats Eilertsen Trio

AdLib Jazzklubb / Sinus
Bodø

Mats Eilertsen er en av de beste og mest karakteristiske bassistene på den nordiske scenen. Nå er han endelig snart ute med den nye plata Sun Sparkle (januar 2018) og som Dagsavisen så elegant sier det: ”Nyheter fra Mats Eilertsen er gode nyheter!”. Med seg i trioen har han de trofaste musikalske samarbeidspartnerne Thomas T. Dahl på gitar og Olavi Louhivuori på trommer. Som alltid produserer de sofistikert, vakker musikk med nydelige harmonier. Trioen har samtidig et moderne uttrykk som utfordrer nok til at det aldri blir kjedelig. Mats Eilertsen SkyDive er både Spellemannsnominert og kritikerrost, og et bredt lag av musikkpublikummet har gitt seg hen til denne dynamiske og melodiøse trioen.

Om musikerne:

Thomas T. Dahl er en imponerende musikalsk kapasitet og føler seg like hjemme i de fleste stiler og sjangere. På gitaren maler han fram et filmatisk landskap der elementer fra pop og rock og subtil elektronisk manipulering møter strengelyd, melodiske linjer og improviserte løp og passasjer.

Thomas studerte ved Jazzlinja i Trondheim og fikk sitt første gjennombrudd som medlem i det prisvinnende bandet Krøyt med vokalist Kristin Asbjørnsen. Han har tidligere utgitt album med bandet BMX sammen med Per Jørgensen, Dingobats med Eirik Hegdal, og han har samarbeidet med Erlend Skomsvoll, Jon Balke, Hilmar Jensson, Nils-Olav Johansen, Ole Hamre, John Inderberg, Karin Park, Highasakite og Ephemera.

Mats Eilertsen kjent for sitt varme og lyriske basspill. Eilertsen er stødig drivende og eksperimentell på samme tid. Han holder i roret, men er også̊ pen og alltid på jakt etter nye lyder og steder i musikken. Han er en svært aktiv og produktiv musiker og komponist, og har spilt på omtrent 100 album. Aktuell med nye album fra Bendik Hofseth, samt gitaristen Jo David Meyer Lysne m.m.

Olavi Louhivuori er en gnistrende finsk trommeslager og perkusjonist med høy energi og en svært utadvendt og positiv grunntone i spillet sitt. Han utfordrer og oppmuntrer sine medmusikere til å strekke seg både kreativt og musikalsk. Louhivuori har studert trommer og komposisjon på̊ Sibeliusakademiet. Hele tre band han har spilt i har blitt kåret til «Young Nordic Jazz Group»: Joona Toivanen Trio, Ilmilekki Qurtet og Sun Trio. Olavi har turnért og gjort innspillinger med den polske trompetlegenden Tomasz Stanko, men han har også spilt med Anthony Braxton, Marilyn Crispell, Susanne Abbuehl og Kenny Wheeler. Han har utgitt flere album og turnért med sine egne band og som soloartist og fikk den finske Emma prisen med bandet Oddarang i 2007.

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev