Lørdag 14. apr 2018 kl. 13:00

Jåzzongan presenterer Eldbjørg Raknes – babykonsert

AdLib Jazzklubb / Stormen Konserthus
Bodø

Eldbjørg Raknes har jobbet med konserter for barn som del av sitt arbeid i hele sin karriere. «Stemmens muligheter – og ørene- er i bruk og utvikling fra vi mennesker ser dagens lys! Og for meg er det dypt fascinerende og inspirerende å oppleve bittesmå barns åpenhet for lyd og musikk. Jeg improviserer. Dette er ikke en «barnesangkonsert», altså! Det blir ordløse, stemmebaserte lydlandskap – og det som kommer ut av kommunikasjonen der og da i nuet» sier Eldbjørg. Som i all sin musikk henter hun også her inspirasjon i ulike sjangre – og hjørner av verden og universet:)
Babyene inviteres til å være med og lage lyd – så hvem vet hvor stort kor eller orkester vi får denne dagen!
Eldbjørg Raknes er internasjonalt anerkjent jazzsanger og komponist. Hun har helt fra hun kom på banen på 90-tallet vært en personlig stemme og nybrottsarbeider med sitt stemme-,impro- og elektronikkarbeid. Hennes barneplater ”Det bor en gammel baker…” (med tekster av Inger Hagerup) og ”Små sanger mest i det blå” (med tekster av Torgeir Rebbolledo Pedersen) er begge betegnet som klassikere. Og konseptet Hva kommer nå…? har høstet en mengde godord fra publikum og anmeldere og spilt for og med flere tusen barn – og voskne – i alle aldre på ulike scener siden 2010. Hun har mottatt en rekke priser, bl.a. norsk jazz´ høyeste utmerkelse Buddy, Radka Toneffs Minnepris og NOPAs Kardemommestipend. www.eldbjorgraknes.com
«Enkelt og genialt(…)
Borna var trollbundne med éin gang(…)
Nesten alle hadde blikket hardt festa på Raknes og øyrene på stilkar. Små utvekslingar og “jamming” mellom Raknes og nokre heldige born var herleg å observere. Raknes spegla dei og spelte vidare på dei små, musikalske utsegnene deira, anten det var med marakas eller hennar eiga stemme og skapte både forundring og stor entusiasme blant borna(…)
Eg har høyrt om babysong og vore på mange konsertar for ganske små born, men aldri opplevd eit konsept skreddarsydd for spedborn. For å nå denne målgruppa er Eldbjørg Raknes ein av dei første musikarane eg ville tenkt på om eg sjølv skulle arrangert ein slik konsert. Både før og etter ho gav ut den fabelaktige Det bor en gammel baker . . . tilbake i 1999, med kreative og leikne tolkingar av Inger Hagerup-dikt, der tøysete dyrelydar sklir elegant over i ganske stilig impro – med eit bunnsolid komp frå Ståle Storløkken, har ho synt at ho veit å ta små publikumarar høgst alvorleg.»
Olav Opsvik, Ballade.no
For babyer fra 0 -1 år med følge.
Konserten inkl. publikum blir filmet/fotografert

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev