Onsdag 05. jun 2024 kl. 20:00

José James

Cosmopolite / Cosmopolite
Oslo

José James blir ofte referert til som «en jazzsanger for hip-hop generasjonen», og den New York City-baserte vokalisten kombinerer på sitt eget karakteristiske vis, jazz, soul, drum ‘n’ bass og spoken word inn sitt helt unike jazz-uttrykk.

«Oppdag José James nå, fordi han er en sjeldenhet – en artist som utvikler seg i høyhastighet» – NPR Music

Singelen «38th and Chicago» har nylig kommet ut, en låt hvis navn er gatekrysset hvor George Floyd mistet livet i 2020. Sangen er en utforskning av tro, sorg og utholdenhet i et område hvor politibrutaliteten rammer det afroamerikanske samfunnet sterkt. James vokste opp noen kvartaler unna og forklarer: «Det kunne ha vært meg som ble skutt».

Låten «38th and Chicago» er med på albumet «1978», som blir utgitt i april 2024. Albumet pulserer av sosialt engasjement og feel-good vibber inspirert av Marvin Gaye, Prince og Stevie Wonder. José James har både afroamerikansk og latinamerikansk herkomst, og i albumet utforsker han afroamerikansk musikktradisjon ved å samarbeide med den kongolesiske rapperen Baloji, i tillegg til å inkludere den brasilianske stjernen Xenia França!

«Er José James en jazzsanger eller en soulsanger? Old school eller new school? En vokter av tradisjonen eller en spenningssøker? Ja, ja og ja.» – LA Times

Line up:
José James – vokals
Jharis Yokley – trommer
Chad Selph – keyboard
Marcus Machado – gitar
David Ginyard – bass

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev