Onsdag 22. mai 2024 kl. 21:00

Jaga Jazzist – 30-årsjubileum

Bodø Jazz Open / Sinus
Bodø

Det eksperimentelle norske musikk-kollektivet Jaga Jazzist, kjent for sine sjangerflyktige komposisjoner og energiske liveopptredener, feirer 30-årsjubileum når de tar turen til Bodø Jazz Open.

I samarbeid med Bodø Jazz Open presenteres et kraftsenter i norsk musikk. Fra den spede starten i Tønsberg i 1994, har Jaga Jazzist gjennom fire tiår vokst seg til å bli en bauta i det nordiske musikalske landskapet. Med røttene godt plantet i jazzen og ensembleformatet har Jaga Jazzist, der 5 av 8 medlemmer har vært med siden starten, hatt en kontinuerlig trang til å utforske hva det kan bety å være en stor gjeng eksepsjonelt dyktige musikere der målet er at ingen utgivelse skal være lik den forrige.

I august 2020 kom de med sin niende utgivelse «Pyramid» på Flying Lotus’ plateselskap Brainfeeder, og det fikk stående ovasjoner i både norske og internasjonale medier.

«Pyramid», som er deres første egenproduserte album, ble spilt inn på bare to uker på ei hytte i et koronafritt Sverige i 2019 og resultatet er et meditativt opprivende sci-fi elektronisk akustisk post-prog-jazz-rockalbum, og har blitt sammenlignet med både Khruangbin, Giorgio Moroder, Thundercat, Neu! og Fela Kuti. Selv oppgir de at albumet gir honnør til et bredt spekter av storheter som strekker seg fra 80-tallets Out To Lunch og synth-pioneren Ståle Storløkken til nåværende artister som Tame Impala, Todd Terje og Jon Hopkins. Er det jazz? Er det rock? Post-rock kanskje? Hvem vet. Det blir iallefall et mylder av akustiske og elektroniske instrumenter på scena, og folk som virkelig kan å spille på de!

Jaga Jazzist har vært et av norsk musikks mest stilmessig særegne band, og er kjent for et kompromissløst fokus på kvalitet både på album og liveshow.

Kom og bli med på en fantastisk konsertopplevelse av de sjeldne!

Oktetten består av:
Marcus Forsgren – Gitar + effekter
Even Ormestad – Bass + keyboard
Andreas Mjøs – Vibrafon, gitar, trommer + elektronikk
Line Horntveth – Tuba, perkusjon
Martin Horntveth – Trommer + trommemaskin
Lars Horntveth – Tenorsaksofon, bassklarinett, gitar + keyboard
Øystein Moen – Keyboard
Erik Johannessen – Trombone + perkusjon.

Konserten presenteres av Bodø Jazz Open og Ad Lib Jazzklubb. Den var opprinnelig satt opp i februar.

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev