Fredag 07. jun 2024 kl. 19:00

Andrès Thor trio – Jazz på Vannvogna, Halden

Vannvogna konsert- og kulturhus, Halden / Vannvogna konsert- og kulturhus, Halden
Halden

Den islandske gitaristen Andrès Thor vil opptre med sin trio sammen med bassist Bardur Reinert Poulsen og trommeslager Frederik Villmow. Repertoaret består av komposisjoner skrevet av Andrés fra albumene hans sammen med nytt uhørt materiale og arrangementer av jazzklassikere.’

Andrès Thor – gitar (IS)
Bárður Reinert Poulsen – bass (FØ, NO)
Frederik Villmow – trommer (DE, NO)

Andrès Thor regnes av kritikere for å være en av Islands beste jazzgitarister i sin generasjon. Musikken hans kombinerer veltalenheten til den gitarledede jazztradisjonen etter gitarister som Pat Metheny, John Scofield og John Abercrombie, med et pikant, rockepreget driv. Hans siste album ‘Hereby’ som ble utgitt på det norske plateselskapet Losen Records i 2022 presenterer ni originale komposisjoner av gitaristen i trioformat sammen med bassist Nico Moreaux og trommeslager Magnús Trygvason Elíasen. I tillegg har Andrès tidligere samarbeidet med musikere som Ari Hoenig, Colin Stranahan, og Orlando le Fleming, og har utgitt flere album i eget navn.
Bárður Reinert Poulsen er en kreativ og melodiøs bassist. Han er født og oppvokst på Færøyene, og flyttet til Norge i 2011 for å studere ved den anerkjente jazzlinja i Trondheim hvor han tok en bachelorgrad i 2014. I 2020 tok han sin mastergrad i musikkutøving ved Norges Musikkhøgskole. Han er for tiden bosatt i Oslo, og er et sentralt medlem av den travle norske jazzscenen som bassist i band som Espen Berg trio, WAKO, og Flukten.
Frederik Villmow er født og oppvokst i Köln, utdannet med en mastergrad ved Jazzlinja NTNU i Trondheim, og bosatt i Oslo. Han har etablert seg som en ettertraktet trommeslager. Han er trommeslager i band som bl a Cecilie Grundt Quartet Olga Konkova Project, One for John! med John Pål Inderberg, Felix Peikli & friends, og Frederik Villmow Quartet. Frederik har gitt ut flere album som alle samt mottok strålende respons fra norsk og internasjonal presse som bl a fra Japan Jazz Magazine, Jazz Life Japan, SKJazz, Jazzthing Germany, Dagsavisen, JazzDK og UK Vibe.

De spiller på Vannvogna kultursal, Halden, på fredag 7. juni, kl 19:00 (dørene åpnes kl 18.30)

Billetter er på ticketmaster og i døra: kr. 250,- ordinær billett,
rabatterte priser for studenter og honnør. Gratis inngang for elever på Halden Kulturskole

Pris:
250

Billetter er på ticketmaster og i døra: kr. 250,- ordinær billett, rabatterte priser for studenter og honnør. Gratis inngang for elever på Halden Kulturskole

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev