Tirsdag 11. jun 2024 kl. 19:00

Oslo Jazz Circle: Jan Ole Otnæs – mitt liv i jazzen

Nasjonal jazzscene / Nasjonal jazzscene
Oslo

Etter rundt 55 år i jazzens tjeneste, trådte Jan Ole Otnæs av som sjef for Nasjonal jazzscene 1. september 2023.

I vårt junimøte vil Otnæs samtale med Johan Hauknes om sitt virke for jazzens fremme og utvikling i en rekke forskjellige sammenhenger.

Det er en lang reise fra aulaen i Rana Gymnas på tampen av 1960-tallet, flere år som kulturhus-sjef i Bodø, en av de mest toneangivende sjefene for Moldejazz i over ti år, før han avsluttet sitt ordinære arbeidsliv etter ti år som daglig leder ved Nasjonal jazzscene. Han har sittet i det som er et utall sentrale styrer og komiteer som har styrt eller lagt sentrale premisser for norsk jazz og annen kunstmusikk. Jazzens posisjon i Norge og norsk jazz’ posisjon i utlandet ville vært vesentlig annerledes uten Jan Ole Otnæs’ omfattende virke.

Det blir selvfølgelig mange uhørte, og noen hørte, musikalske eksempler.

Foto: Tore Sætre

NB! Billetter kjøpes i døra før arrangementstart, ingen forhåndssalg. Jazzscenens sesongkort gjelder på alle møtene hos Oslo Jazz Circle!

Oslo Jazz Circle har holdt på siden 1948. De siste årene har de holdt møtene sine hos oss. Her får du gjennom musikk og foredrag innblikk i jazzhistorien via engasjerte kuratorer. Åpent for alle!

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev