Fredag 31. mai 2024 kl. 20:00

Minyo Crusaders

Cosmopolite / Cosmopolite
Oslo

Grunnlegger av Minyo Crusaders, Katsumi Tanaka, ble inspirert til å dykke ned i sitt indre etter et svært ødeleggende jordskjelv i Tohoku i 2011. Tanaka fikk interesse for den ganske ukjente japanske folkemusikken «min’yō» og så den for seg i en omformet utgave som dansemusikk og global popmusikk.

«Toppen av verden» – Songlines

Dette var begynnelsen på bandet som ifølge The Times «Høres ut som ingenting annet på din Spotify-liste», og som bearbeider de historiske japanske sangene med latinsk, afrikansk, karibisk og asiatiske rytmer i musikken.

Debutalbumet «Echoes of Japan» kom i 2019 til anmeldelser som skriver:

«Usannsynlig fusjon med storslåtte grooves» – The Guardian

“Herlig album” – Afropop Worldwide

“Dette bandet omfavner det dynamiske i folkemusikken. The Minyo Crusaders er ikke redde for å innovere!» – Pop Matters

«Min’yō» er sanger som blir sunget av fiskere, sumo-brytere og arbeiderne i kullgruver, og sangtekstene handler om å hylle sine forfedre, og mer dagligdagse temaer som drikking. Katsumi Tanaka sier om musikkstilen: «Vi japanere er kanskje ikke påkoblet «min’yō» i vårt daglige og urbane liv, men melodiene, sangstilen og rytmene til taiko-trommene er rotfestet i vårt DNA».

Katsumi Tanaka forklarer Minyo Crusaders oppdrag slik: «Vi skal bringe høykulturelle «min’yō» tilbake til sine jordnære røtter.»

«En selvsikker mestring av alle sjangrene som spilles» – Jazzwise

Kom og opplev det sensasjonelle 10-banns bandet – et korstog som fremviser cumbia, etiopisk jazz, thai pop, afrofunk og reggae.

«Elektroniske keys trekker en neonlinje ned på midten av lydbildet, en «touch» av samtiden, som befester Minyo Crusaders stil til å tilhøre her og nå, selv om så mye av musikken er fra andre steder og andre tider». – Pop Matters, gir «Echoes av Japan» 8 av 10

Line up:
Ichiro Tsukamoto – vokal
Kayoko Yuasa – trombone
Koichiro Osawa – saksofon
Katsumi Tanaka – gitar
Moeko Hayashi – keyboards
Keitaro Kanamine – bass
Mutsumi Kobayashi – bongo
Hiroshi Enami – conga
Sonoo Ide – timbaler

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev