Lørdag 25. mai 2024 kl. 19:30

Jazz på Kampen Kampendagene: Footprints

Kampen Kaffe & Bar / Jazz På Kampen
Kampen Kirke

Kampen Dagene spesiell: Urfremføring av Footprints

Det episke verket «Footprints» av den norsk-engelske komponist og musiker Colin Smith, har sin urfremføring i Kampen kirke lørdag 25. mai 2024.

Verket er oppfølgeren til tidligere fremførte verk, som handlet bl.a. om vår genetiske opprinnelse i Afrika, og om livet i havet, og hva vi har gjort med det.

«Footprints» tar for seg hele den europeiske kulturhistorien fra vikingtiden til i dag, men gjerne sett fra et mørkere perspektiv – f.eks. det at det meste av den flotte kunsten som ble til i Renaissance- og barokktiden var til syvende og sist bygget på gullet stjålet fra urbefolkninger i Sør-Amerika.

Er det noe poeng å feire vår vestlige kulturarv i dagens verden med så mye usikkerhet og manglende selvtillit? Jo, absolutt, mener komponisten, kanskje nå mer enn noensinne av nettopp den grunn, men desto viktigere å ikke glemme historiens skyggeside med bl.a. slaveri, pogromer og naturødeleggelse.

Verket er inspirert av den engelske tv-serien «Civilisation» fra 1969. Musikken ledsages av et visuelt program på storskjerm med bilder som til enhver tid utdyper teksten, (skrevet av komponisten), en poetisk omskrivning av tematikken i boken som kom i kjølvannet av serien.

«Footprints» er skrevet for lead-vokalist, damekor og et band bestående av keys, saksofoner, trompet, fiolin, gitar, bass og trommer. Delt opp i 13 satser (som følger den originale tv-serien, og boken som kom i kjølvannet), varer verket i bortimot to timer. Musikken ligger i spenningsfeltet mellom klassisk, jazz og progrock og det er mye plass til instrumental improvisasjon.

Medvirkende

Colin Smith (komponist og keyboards)

Martin Nodeland (gitar)

Lyder Øvreås Røed (trompet)

Magnus Eide (trommer)

Alexander Hoholm (bass)

Jørgen Krøger Mathisen (fiolin)

Petter Bermingrud (vokal)

Sol Léna-Schroll (saksofon)

Emil Brattested (saksofon og pedal steel)

Kampenkoret

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev