Lørdag 01. jun 2024 kl. 13:00

JAZZKAFÉ – SØREN BØGELUNDS MIRAKELBAND Lillestrøm Jazzklubb

Lillestrøm Jazzklubb / Scene 5 - Lillestrøm Kultursenter
Lillestrøm

Overgangen til den første skikkelige sommermåneden skjer med fanfarer, danske kinaputter og gjerne noen røde pølser akkompagnert av sprudlende danske B-vitaminer på flaske og … jazz. Selvfølgelig er Søren Bøgelund klar for fjellsidene i Lillestrøm. Ikke rart han trives her. Stupbratte Flisbyn er som de mest kronglete trappetrinnene i Nyhavn; alle nordmenns syndige paradis på 60- og 70-tallet.

Med seg har Søren en bra gjeng som sørger for stødig komp og musikk som får frem nikk, glade tilrop og ønsker om å ha levd sammen med amerikansk swingjazz og på side atten i The Great American Songbook. Bandet smugler også inn toner av Chopin, Benny Andersen og andre som ønsker å komme på besøk.

At det skulle bli folk av altsaksofonisten Søren var neimen ikke helt selvfølgelig. Han begynte nemlig tidlig å måke seg vei gjennom sigarettrøyken på de københavnske vertshus på 70-tallet. Ikke bare for å høre sine musikalske helter, men han ville også gjerne vise fram både talentet og hornet sitt. Det begynte på det ganske så suspekte Café Hong Kong i Nyhavn i 1970. Og den skal tidlig krøkes som tidlig ødelagt skal bli …

Her fikk han smaken på å gjøre det morsomste han visste i livet – og tjene penger på det samtidig. JAZZ-JAZZ-JAZZ! Så ble det trampeklapp og sekkevis med godord på det frekke jazzhuset «Montmartre». NI til fire-jobber kunne bare se langt etter Søren Bøgelund. Han hadde funnet sin plass.

Søren har fått spille med «alle» og i en mengde orkestre med vidt forskjellige musikalske uttrykk i Skandinavia, Tyskland, Portugal og Frankrike. Ansiktet og saksen hans har vært med på massevis av radioprogrammer, TV-shows og studioarbeid. Men aller best trives Søren på en scene med et lekent publikum han kan le av og med.

Nå er Søren og hans Mirakelband tilbake i Lillestrøm jazzklubb. Her blir det musikk som gjerne kan beskrives som synonymer til ordet mirakel; nemlig fenomen, underverk og åpenbaring.

Mirakelgjengen består av:

• Søren selv på saxofon og vokal
• Freddy Hoel Nilsen – piano
• Andreas Dreier – bass (og dansk)
• Stein-Erik Evenstad på trommer

Og når Søren tar mikken for å synge, er det bare å henge med på den beste liksomdansken du kan. Og prøv ikke å holde deg hjemme. For da kommer Søren Bøgelund og alle hans lavlandsvenner hjem til deg og synger «Vi er røde, vi er hvide …»

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev