Søndag 24. sep 2023 kl. 15:00

JAZZBARNA INNTAR SENTRALEN

Improbasen / Sentralen
Oslo

Søndag 24. september er det sesongpremiere for konsertserien Jazzbarna inntar Sentralen. Denne gangen får vi høre et svært ungt band med trompetisten Fred Berge Neerland, saxofonisten Elsa Johanna Lie, trombonisten Lydia Grønntun, og trommeslageren Vilde Paulsen Tosterud. Det er snart ett år siden disse ble presentert på Sentralen, sammen med Federica Lombardi fra Italia, på piano. Denne gangen har de fått med seg pianisten Sophie Wing Yin Chau.

Sophie ble elev ved Improbasen for bare ett år siden, og har utviklet seg i et vanvittig tempo. Til sammen presenterer denne gruppen med 10- og 11-åringer, et materiale som er uvanlig krevende for denne aldersgruppen. Vi får høre låter som forbindes med Miles Davis, Paul Desmond, og andre store navn i jazzhistorien, og også standardmateriale fra George Gershwin, Duke Ellington med flere, der det unge bandet får prøve seg på svært utfordrende harmonikk.

Improbasen har spesialisert seg på å presentere svært unge jazztalenter på høyt nivå, noe som har gjort Oslo til et internasjonalt sentrum for rekruttering av de yngste jazztalentene. Serien på Sentralen er lagt til Produksjonsrom 1, som har Steinway-flygel, og er svært godt egnet for kammerjazz. Improbasen er støttet av Kulturrådet, Sparebankstiftelsen DNB, Norsk jazzforum og Oslo kommune. Gå ikke glipp av neste generasjon jazzmusikere!

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev