Fredag 18. okt 2019 kl. 20:00

Kjetil Mulelid Trio / Hamar Jazzklubb

Hamar Jazzklubb / Hamar kulturhus
Hamar

Kjetil Mulelid trio er høyaktuelle med deres andre utgivelse på Rune Grammofon, What You Thought Was home, som har vært ukens album på den danske radiokanalen P8 Jazz, nådd over 50 000 avspillinger på Spotify på under tre uker, og høstet lovord fra fjern og nær:

“Kjetil Mulelid imponerer” – Lars Mossefinn, Dag og Tid (NO)
«En samling interessante, ryddige og meget vakre komposisjoner fremført med sulten fremdrift» – Audun Vinger, DN (NO)
“Mulig jeg bare er litt lettrørt om dagen, men Kjetil Mulelid Trios andrealbum, etterlengtet i visse kretser, er så bittersøt og vakker at det er vanskelig å skulle konse på uvesentlige kriterier som teknikk og stil og sånt.» – Maren Ørstavik, Jazznytt (NO)
“Følelsen av inspirert frihet innenfor et fint melodisk rammeverk” – Ole Johannes Åleskjær, Vårt Land (NO)
“Jeg kan i fortelle at lykken er å ta seg tid til å høre på denne platen en sensommermorgen, føle det indre velværet som brer seg gjennom lyden av piano, bass og trommer” – Geir Rakvaag, Dagsavisen, 31.08.19 (NO)
“Kjetil Mulelid Trio er kanskje en av de mest spennende akustiske jazztrioene i Norge for tiden” – Stemmegaffel (NO)
“Mulelid Trio er i utgangspunktet en klassisk pianotrio, men har en egen evne til å balansere stoisk ro og improvisasjonstrang. «Homecoming» er et skimrende vakkert bevis på nettopp dette.” – Deichmanske musikkblogg (NO)
“Det har en sjarmerende tydelighet og et lekent vesen. Mulelid behandler temaer og melodisløyfer med vridd eleganse.» – Arild R. Andersen, Jazz i Norge (NO)
“«What You Thought Was Home» er klart en av høstens, nay, årets mest sentrale jazzutgivelser i Norge i 2019. Man kjenner hjernen formelig gro mens man lytter. Sjelen setter seg. Man modner for hver gjennomlytting.” – Lars Junge (NO)

Kjetil Mulelid Trio slapp sin debutplate «Not Nearly Enough to Buy a House» sent i 2017 på det prestigetunge norske plateselskapet Rune Grammofon, med sitt rykte for å håndplukke noe av det mest interessante innenfor skandinavisk jazz, eksperimentell- og improvisasjonsmusikk. Trioen har vært svært positivt omtalt i magasiner som «The Wire» og «The New York City Jazz Record», og ble av Jez Nelson omtalt som «Best of the year» i den britiske radioen Jazz FM. De tre medlemmene er uten tvil noen av de mest interessante fra Norges jazzmusikere, med fjorårets spellemansvinner Bjørn Marius Hegge på kontrabass, spellemannsnominerte Andreas Winther på trommer, og pianist Kjetil Mulelid, kjent fra andre prosjekter som Wako og Kjemilie. Sammen danner de en klassisk akustisk pianotrio med fokus på Mulelid sine harmonisk rike komposisjoner med vakre melodier, og drivende rytmer. Trioen innbefatter følelsen av ro og en utfoldende tekstur og lydverden i deres musikk, men de er hele tiden i et intenst samspill hvor improvisasjon tar musikken videre til et knutepunkt mellom de tre musikernes ulike musikalske erfaringer.

Kjetil A. Mulelid – piano
Bjørn Marius Hegge – kontrabass
Andreas Winther – trommer

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev