Tirsdag 06. aug 2024 kl. 20:00

Ellen Andrea Wang og Ensemble Ylajali

Nordland Musikkfestuka / Bodø Domkirke
Bodø

Når en av våre aller beste jazzbassister her til lands komponerer musikk til Magnificat-teksten i Marias Lovsang, gjøres det med stor bravur. Ellen Andrea Wang har komponert det mesterlige verket Magnificat i 10 deler for kvinnekor, kontrabass og saksofon.

Sammen med jazzmusiker og saksofonist Hanna Paulsberg, kjent fra utallige nasjonale og internasjonale prosjekter, og Ensemble Ylajali, blir dette en konsert som nok vil sette seg i både kropp og sinn.

Ensemble Ylajali fra Bodø har i 15 år drevet med vokalkunst på høyt nivå. Vokalensemblet består av spesielt dedikerte amatørsangere, som er kjent for sin nydelige samklang og formidlingsevne.

De har samarbeidet med en rekke av landets komponister og profesjonelle musikere, ofte med stor sjangerbredde. Ylajali framfører like gjerne moderne musikk, klassiske verk, folkemusikk og jazz.

Verket Magnificat ble fremført for første gang i Molde domkirke under Moldejazz 2021 da Ellen Andrea Wang var festivalens «Artist in residence».

Det tekstlige i dette verket er hentet fra Lukasevangeliet og omhandler morsglede og alle følelsene det kan bringe med seg å være mor: kjærlighet, tro, tvil, søken etter styrke, håp, glede og usikkerheten over hva fremtiden vil bringe.

Medvirkende:

Ellen Andrea Wang – Bass og Vokal

Hanna Paulsberg – Saksofon

Ensemble Ylajali med dirigent Pål-Are Bakksjø

Are Simonsen – Lyd

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev