Lørdag 19. okt 2024 kl. 20:00

Voo Voo

/

Legendariske polske bandet Voo Voo skal spille for første gang i Norge! Ny plate: Premiera!

Polske filmdager – den største polske kunst- og kulturfestivalen i Norge – inviterer til konsert i samarbeid med Cosmopolite Scene!

Vi kan vente oss en magisk opplevelse levert av polske toppartister som er kjent for å sprenge musikalske grenser. Det polske bandet ble etablert i 1985 av Wojciech Waglewski og har vist, helt fra starten til nå, en unik styrke til å koble sammen musikksjangrer. Voo Voo blander rock med folkemusikk fra forskjellige verdensregioner, men også med andre nye musikksjangrer som tromme og bass, hip hop eller nu jazz.

Voo Voo forener konsertpublikum fra ulike generasjoner og forener også kunstneriske miljøer knyttet til musikk, kunst, teater og filmindustri. Deres musikk kobler også sammen musikalske kontraster og «naturlige» motvekter som strømmer fra bandets to unike personligheter – Wojciech Waglewski (bandleder /komponist/gitar/ vokal) og Mateusz Pospieszalski (saksofon, fløyte, bassklarinett, keyboard, trekkspill) sammenlignet med duetten Lennon–McCartney.

Voo Voo skaper en energetisk stemning på deres live konserter da deltakere kan fordype seg i musikken og oppleve konserten med alle sanser. På 80-tallet holdt bandet ca. 300 konserter i året! En av deres låter ble til den ikoniske hymnen til WOSP – den største polske TV-aksjonen som har blitt arrangert hvert år i 30 år.

Den positive energien fra tidligere konserter ble deres inspirasjonskilde til å skape et nytt album med den kontroversielle tittelen Premiera. Dette blir en premiere av Premiera i Norge og samtidig den første fremføring av bandet her. Man kan si det blir en dobbelpremiere av Voo Voo i fjordenes land!

Albumet Premiera er en ny og spennende manifestasjon av bandets kunstneriske ADHD. Platens innhold ble satt sammen etter deres fantastiske konsertturne, men også som et ønske å presentere dagens utgave av Voo Voo. Fleste musikkstykker ble tatt opp som en live-improvisasjon i opptaksrommet.

«Bandet hadde meget intensive samlinger i opptaksstudio. Opptakene var korte for å spare på energien som vi skal snart ta med på scenen. Dette er en Voo Voo plate, høres ut som en Voo Voo plate, ser ut som en Voo Voo plate og smaker som en Voo Voo plate. God appetitt!…» – Wojciech Waglewski

Den kvelden på Cosmopolite Scene skal vi oppleve den uforglemmelige musikalske fremføringen av kvartetten – Waglewski / Pospieszalski / Martusewicz / Dobrowolski, det vil si essensen av bandet Voo Voo. Men også får vi høre ekkoene av bandets rike historie, deres enestående bidrag til den polske rockens historie. Mens vi snakker om historien så er det også verdt å nevne, at Voo Voo bandet samarbeidet med en lang rekke av fantastiske musikkstjerner som Don Cherry, Andy Sheppard, Dave Douglas Twinkle Brothers, Esperanza Spalding eller Alim Qasimov, men også Tomasz Stańko, Urszula Dudziak, Wojciech Karolak, Leszek Możdżer, Anna Maria Jopek, Mamadou Diouf, Ziut Gralak, Fisz m.fl.

I tillegg til repertoaret fra den nye platen skal vi også høre gamle låter med sitt universelle budskap som kobler sammen folk fra alle verdens kanter. Waglewski markerte ved flere anledninger at ordene kommer bare som et tillegg til musikken. Voo Voo sterk vibrerende musikk kommer til å bidra til å skape en fantastisk god stemning for alle oss på den kvelden på Cosmopolite Scene.

Line-up:
Wojciech Waglewski – gitar, sang og bandleder
Mateusz Pospieszalski – saksofon, fløyte, bassklarinett, keys, trekkspill og vokal
Karim Martusewicz – kontrabass og bass
Paweł Dobrowolski – trommer

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev