Fredag 06. sep 2024 kl. 20:00

Mokoomba

Cosmopolite / Cosmopolite
Oslo

Zimbabwes hotteste band – Mokoomba – kommer tilbake til Cosmopolite for å gi publikum eksplosive rytmer, og smittsom, dansbar musikk med inspirasjon fra sjangrene afrobeat og afrogrooves, zamrock og chimurenga!

«En imponerende energi, spektakulær gitar og endeløst med sjel… Frontvokalist Mathias Muzaza er en dynamisk kraft og bandet leverer imponerende harmonier i vokalen» – LONDON EVENING STANDARD

Mokoomba har vært et seksmanns-band siden 2008, og spilte på Cosmopolite tilbake i 2014. Bandet har fortsatt med å utvikle lydbildet sitt, og deres siste prosjekt, albumet Tusona, sies å være deres mest dansbare album så langt!

«Festival-favoritten fra Zimbabwe fortsetter sin mix av spiritualitet og overflod med et fantastisk resultat!» – THE GUARDIAN

Bandet har gjenvunnet Zimbabwes musikalske identitet med deres siste album. Tusona feirer Luvale-folkets tradisjon, som spenner fra å takke innhøstningen til Makisi-festivalen hvor dansere iført masker og utrolige kostymer blir ett med forfedrenes ånder for å lede gutter inn i manndommen.

«Melodiene deres er den ideelle kombinasjonen av sødmefylt og trist fra Zimbabwe» – FINANCIAL TIMES

Pan-afrikansk musikk på sitt beste, med drivende rytmer får garantert publikum til å ville danse hele sensommerkvelden 6. september!

Line up:
Mathias Muzaza – vokal
Trustworth Samende – elektrisk nylon gitar & bakgrunnsvokal
Abundance Mutori – bass & bakgrunnsvokal
Phathisani Moyo – keyboard & bakgrunnsvokal
Miti Mugande – perkusjon & bakgrunnsvokal
Ndaba Coster Moyo – trommer & bakgrunnsvokal

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev