Torsdag 24. okt 2024 kl. 19:00

Staples Jr. Singers

Cosmopolite /

Den viscerale ærligheten til Staples Jr. Singers skaper en funky gospel-soul som har kraften til å hjelpe oss ut av mørke og problemfylte tider. Bandet brøt fra tradisjonene og skrev sanger som var «stone cold soul» da de ble etablert på 70-tallet.

«Full av følelser» – The Times

«Jublende dansing ned midtgangen» – MOJO

Ved start brøt bandet med gospel-normene og lot heller musikken svinge i sitt rytmiske driv. «When Do We Get Paid?» er et album fra 1975, skrevet og sunget med en slik råhet i følelsene at den ved gjenutgivelsen tok musikkanmeldere verden over med storm.

«En hovedbestanddel av gospelhistorien» – The Vinyl Factory

Gospelgruppen the Staples Jr. Singers er en søskenflokk bestående av Edward, Annie og R.C. Brown, som kommer fra Aberdeen, Missisippi og som begynte sin sangkarriere med å opptre i talentkonkurranser og på gårdsplasser ved elven Tombigbee.

«Funken er genuint modig, dansbar og nesten «skitten»…» – Dusted

The Staples Jr. Singers tilbrakte ungdomsårene ved å reise i en van gjennom bibelbeltet. Noen ganger fremførte de så mange som tre show på en dag. Sørstatene var på papiret blitt de segregert, men bandet kunne likevel ikke være helt trygge på om restaurantene ønsket å servere dem mat. «When Do We Get Paid?» er spørsmålet søskenflokken stiller seg da de vet at foreldrene sliter nok med å skaffe dem mat og tak over hodet.

«Så gripende at selv de vantro vil bli hypnotisert» – Falter

Bandet var påvirket av det de så rundt dem, hvordan desegregeringen og borgerrettighetene hadde slått tilbake på den afro-amerikanske befolkningen og fattigdom. De skrev musikk med et budskap om samhørighet og sosial rettferdighet! Edward har uttalt om låtskrivingen:

«Alle historiene vi skrev sanger om…vi gikk gjennom det».

Etter den overveldende responsen som følger av deres internasjonale turneer, jobber bandet nå, endelig, etter 50 år med å skape ny musikk! Fortsettelse følger….på Cosmopolite!

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev