Torsdag 17. okt 2024 kl. 19:00

Chango Spasiuk & Per Einar Watle

Cosmopolite / Cosmopolite
Oslo

Skjebnen skulle føre sammen den store argentinske akkordeonisten Chango Spasiuk «Chamaméens Piazolla» og den glitrende norske gitaristen Per Einar Watle. De to musikerne traff hverandre i Argentina i 2017 – og resultatet ble chamamé-albumet «Hielo Azul Tierra Roja» – som på norsk blir; Blå is, rød jord.

I Dagsavisen lyder beskrivelsen av albumet slik, i en anmeldelse: «Varm strengelek med Chango Spasiek og Per Einar Watle. Rødt og blått blandes til perfeksjon på tvers av kontinentene».

I 2021 vant albumet en «Premios Gardel» for beste chamamé-album, en pris som blir omtalt som Argentinas Grammy.

Chamamé er en folkelig musikkform fra Nord-Argentina som ble født ved blandingen av de innfødte i området, nemlig Guaraníene, og de innflyttede europeerne. Besetningen består vanligvis av 2-5 musikere med akkordion, trekkspill eller bandeon, fiolin, gitar, cajon, og noen ganger kontrabass. Chamamé kombinerer nostalgiske akkordionrytmer med den livlige latin-amerikanske gitar- og sangtradisjonen.

Dagsavisens Mode Steinkjer ga albumet «Hielo Azul Tierra Roja» terningkast 5: «Hielo Azul Tierra Roja er en imponerende innspilling, like grov og livsbejaende som den er øm og følsom. Spasiuks akkordion og Watles gitar kunne knapt vært en bedre og mer naturlig match.»

Kom og hør chamaméens udiskutable mester sammen med Per Einar Watle, forene poesi, sang, språk og kulturer gjennom sitt Norsk-Argentinske og hyllede musikkprosjekt!

Line up:
Chango Spasiuk – akkordeon
Per Einar Watle – gitarer
Steinar Raknes – kontrabass/sang
Marcos Villalba – perkusjon/gitar
Kenneth Ekornes – perkusjon
Anne Gravir Klykken – sang

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev