Fredag 13. sep 2024 kl. 21:00

LYDER RØED QUINTET

Bergen Jazzforum / Vestnorsk Jazzsenter / Sardinen Usf
Bergen

LYDER RØED flygelhorn og trompet AKSEL RØED saksofon PHILIP GRANLY piano ANDREAS SVABØ bass ELIAS TAFJORD trommer

Denne kvintetten ble satt sammen av trompetisten Lyder Røed i 2023, etter at han hadde spilt med alle musik i forskjellige settinger gjennom flere år. Bandet består av Lyders absolutte favorittmusikere og utgjør en perfekt kombinasjon for musikken som spilles. Medlemmene er kjent fra en lang rekke ulike prosjekter som Fieh, Tigerstate, Philip Granly Trio, General Post Office og Gabriela Garrubo.

Den nye musikken til Lyder Røed Quintet er ekte og ærlig. Inspirert av Art Blakey & The Jazz Messengers, Nat Adderley og mye av jazzmusikken som ble komponert på 60-tallet og ikke minst Roy Hargrove fra nyere tid. Siden første utgivelse har musikken utviklet seg og beveget seg mer mot den amerikanske jazztradisjonen, men har fremdeles en forankring i det norske jazzlandskapet.

Lyder Røed har nettopp gitt ut albumet «Fresspace» sammen med OJKOS, og i høst slipper kvintetten hans ny plate på Jazzland. Den ble spilt inn over en hel uke i Flerbruket Studio med alle musikerne samlet i samme rom. Fredag 13. september får du også oppleve hele bandet på samme scene i Sardinen på USF Verftet.

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev