Onsdag 14. aug 2024 kl. 19:00

Alfredo Rodríguez Trio

Oslo Jazzfestival & Cosmopolite Scene / Cosmopolite
Oslo

Komponist og jazzpianist Alfredo Rodríguez har tatt verden med storm med sin ektefølte latin-jazz hentet rett ut fra gatebildet i Havana, Cuba, som er hans fødeby.

Pianisten deler ofte snutter av jamsessions og øvinger, med hans kvart million følgere. Han legger merke til at de følgerne særlig liker den cubanske salsa-sjangeren timba som han smelter inn i jazz.

For Rodríguez’ arrangering av den verdensberømte cubanske folkesangen «Guantanamera» vant han sin første Grammy.

Karrieren skjøt fart da Rodríguez som svært ung representerte Cuba under Montreux Jazz Festival, og Quinzy Jones ble bergtatt av hans talent. Jones og Rodríguez begynte et samarbeid i USA og slik startet eventyret.

«Alfredo er uten tvil en av de beste unge pianistene jeg har sett, og med de enorme ferdighetene han besitter, er potensialet uendelig.» – Quincy Jones

Rodriguez’ siste album, Coral Way, har hentet navnet fra en gate i Miami, som ble hans nye hjem for noen få år siden. Denne levende og pulserende gaten har gitt Rodríguez inspirasjon til å blande alle lydbildene i Miami, fra latin pop, timba, salsa, bachata, tango, reggaeton og bolero.

Om albumet har artisten selv sagt: «Jeg spiller det jeg lever, og Coral Way er mitt nye liv».

«Et flott utstillingsvindu for hans oppfinnsomhet» – Jazzwise om Coral Way

«Dette albumet utstråler positiv energi…Det kan være hans mest levendegjørende verk til nå» -Pop Matters om Coral Way

Line up:
Alfredo Rodriguez – piano
Yarel Hernandez – bass
Michael Olivera – trommer

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev