Fredag 27. sep 2024 kl. 21:00

GABRIEL FLIFLET

Bergen Jazzforum / Vestnorsk Jazzsenter / Sardinen Usf
Bergen

GABRIEL FLIFLET trekkspill, piano, vokal SUSANNE LUNDENG fele, vokal JØRGEN SANDVIK gitar, vokal PER JØRGENSEN trompet, perkusjon, vokal ANDERS BITUSTØYL kontrabass, vokal

Gabriel Fliflet er et kjent navn for publikum i Bergen, både som musiker og konsertarrangør. Under årets Vossa Jazz presenterte han sitt nye bestillingsverk «I lys loge», i 2023 er det også 30 år siden han tok i mot den gjeve Vossa Jazz-prisen.

Denne kvelden får vi et gjenhør med bestillingsverket og sangsyklusen, der tekstene er skrevet av Kjartan Fløgstad og musikken er komponert av Fliflet. Det er heller ikke første gang han samarbeider med Fløgstad. I 2021 ga Fliflet, sammen med de to musikerne i Trio Alde, ut albumet «Himlaleite – songar av Fløgstad og Fliflet», som de fikk svært gode kritikker for.

Slik mennesker har gjort i uminnelige tider skal vi også denne kvelden samles rundt leirbålet og ilden. Sammen med fire framifrå musikere – Susanne Lundeng, Jørgen Sandvik, Per Jørgensen og Anders Bitustøyl – skal Fliflet med særpreg og stor formidlingskraft igjen fremføre musikken fra «I lys loge». Så bli med inn i varmen der han og bandet byr på en melodisk og spennende vandring i landskapet mellom jazz, folkemusikk og visesang.

«Poesien til Fløgstad og musikken til Fliflet har nokre grunnleggjande fellestrekk. Dei kombinerer det folkelege og det sofistikerte, det nøkterne og det patosfylte. Uttrykket er likeframt og truverdig. Fliflet (…) låner friskt frå folkelege musikkformer verda rundt enten det er tale om chansons, klezmer, tex mex eller cajun.» – Lars Mossefinn, salt-peanuts.eu

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev