Torsdag 12. sep 2024 kl. 19:00

Anne-Marie Giørtz trio

Moss Jazzklubb / Moss kulturhus, Samfunnshuset
Moss

Anne-Marie Giørtz, vokal, piano, guzheng, og perkusjon
Eivind Aarset, gitarer og elektronikk
Anders Engen, diverse trommer, dobro, keyboard og perkusjon

“Jeg gleder meg veldig til å komme til Moss Jazzklubb! Og så er jeg faktisk stolt av at mitt foreløpig siste album, Echoes of our memories, som har blitt godt mottatt blant kritikerne men aller viktigst blant publikum på de konsertene hvor jeg har framført dette live!” (red.anm. bl.a. terningkast 5 av Tor Hammerø, tor-de-jazz i Nettavisen)

Moss Jazzklubb får altså storveis besøk av vokalisten og komponisten Anne-Marie Giørtz, kjent fra Trio de Janeiro og Ab Zu, to grupper som har markert seg på norske og internasjonale scener i et par tiår. Men nå altså Giørtz med sin egen trio, sammen med ektemann Eivind Aarset på diverse gitarer og elektronikk, og Anders Engen på diverse trommer, dobro, keyboard og perkusjon. Det er åtte år siden Anne-Marie ga ut det kritikerroste albumet Capital Punishment for Cars.

Tekstene er viktig for deg og dere?
“Ja, veldig, det henger sammen med det musikalske selvfølgelig og også denne gangen har Eivind og jeg tonesatt nå avdøde Fran Landesman, en fantastisk lyriker som har levert til mange store artister, bl.a. Ella Fitzgerald, våre egen Radka Toneff («Ballads of Sad Young Men»). Noen av disse tekstene traff meg ikke så sterkt for 20 år siden, men man utvikler seg over livets faser og nå betyr de mye for meg.”

Når Anne Marie referer til «Eivind» er det verdt å vite at de altså er gift og har to barn, og har vært et par siden 1982. Og at Eivind Aarset turnerer heftig internasjonalt og blir brukt i mange sammenheng, fordi han repreenterer et helt unikt og originalt «sound» med sine gitarer iblandet elektronikk.

“Jeg pleier å tulle med at skal jeg få se Eivind nok, så må vi ha et band sammen, sier Anne-Marie til Moss Jazzklubb.”

Anders Engen er blant annet kjent som Bjørn Eidsvåg sin faste trommeslager /perkusjonist og er spesielt kjent for sin minimalistiske tilnærming som bidrag til melodiene.

“Jeg synes at Eivind og Anders er fantastiske musikere å jobbe med, kanskje fordi vi kjenner hverandre så godt, ingen behøver å overbevise, hevde seg, men vi underbygger hverandre på en måte som jeg håper og tror publikum i Moss også vil føle og oppleve.

Gratis for de under 26 år.

Konserten er støttet av Kulturdirektoratet.

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev