Torsdag 11. apr 2024 kl. 18:00

Julian Lage Trio – 2 konserter!

Nasjonal jazzscene / Nasjonal jazzscene
Oslo

Expressive songwriting and profound interplay from one of the best guitar trios today!

To konserter, kl 18.00 og kl 21.00. Begge er utsolgt.

Julian Lage har blitt omtalt som et av jazzens største talenter i mer enn 25 år nå. Imponerende, ikke minst siden han er født i 1987 og dermed, etter litt kjapp hoderegning, fortsatt bare er 36 år gammel, men også fordi det er temmelig store forventninger å ha hengende over seg i så lang tid. Barnestjerner har det som kjent med å slukne på vei gjennom tenåra, hvis de da ikke eksploderer i et gnistregn av uheldige omstendigheter. Men Lage dundret gjennom og er i dag trygt plassert i den ypperste eliten av amerikanske jazzmusikere.

Selv om de store gitarheltene som Metheny, Scofield, McLaughlin og Frisell fortsatt er konger på haugen, presser nye generasjoner på bakfra, og aller fremst i køa står Julian Lage som den naturlige arvtakeren, klar til å fylle store sko og konsertsaler. I likhet med det nevnte firkløveret kombinerer han bred publikumsappell og groovy meloditeft med nok chops og sofistikert musikalitet til å tilfredsstille de aller mest kresne i lokalet. Ikke minst er dette tydelig i konsertsammenheng, der et gjennomgående ungt publikum lar seg begeistre av Lages kledelig tilbakelente gitarheltpositur og en krisp og klar gitarlyd med fløyelsmyk fuzz rundt kanten.

Da Julian Lage var på Victoria i 2022 hadde sykdom kuttet bandet ned til en duo med bassist Jorge Roeder – som i tillegg til egne band blant annet også spiller med Lage og John Zorn i The New Masada Quartet – denne gangen satser vi på at trioen holder helt inn, og at vi også får med oss Bad Plus-trommis Dave King på scenen. Uansett format er konsertene med Julian Lage alltid drivende, tette, svette og ikke minst utsolgte affærer. Det kan med andre ord lønne seg å være tidlig ute.

Julian Lage – gitar, Jorge Roeder – bass, Dave King – trommer

Foto: Noah Torralba

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev