Fredag 03. mai 2024 kl. 19:00

Jazzalarm//KLAKEGG, GUTTORMSEN, RENVÅG

grenland jazzforum / Ælvespeilet kulturhus
Porsgrunn

Gamle venner spiller sammen på nye måter. Pianisten Rune Klakegg har tatt initiativet til denne utsøkte trioen, der Guttorm Guttormsen spiller sitt første instrument, klarinett, og Jan Olav sin elskede kontrabass i et repertoar av Rune Klakeggs komposisjoner.
Rune Klakegg – piano, Guttorm Guttormsen – klarinett, Jan Olav Renvåg – kontrabass.

En trio med denne besetningen er ikke så vanlig, og noe av inspirasjonen er hentet fra Jimmy Giuffres legendariske trio på tidlig 60-tall med Paul Bley og Steve Swallow. Musikalsk sett en del straightere enn dette,  lyrisk, melodisk, litt meditativt – men også morsomt og svingende. Og formatet får fram lekenheten i samspillet mellom disse tre, som kjenner hverandre godt fra mange forskjellige musikalske sammenhenger.

Rune Klakegg har satt sitt preg på norsk jazz siden slutten av 70-tallet. De siste 15 årene tilbake i sin barndoms by Skien, der han bl.a. har vært sentral i Scheen Jazzorkester og kvartetten Lush Life -sammen med Jan Olav Renvåg, en ytterst allsidig og virtuos bassist som nå også har sin base i Skien. Guttorm Guttormsen kom til Skien fra Mo i Rana på tidlig 70-tall, og hadde stor suksess med sin kvartett som reiste land og strand rundt. Samarbeidet med Rune Klakegg startet allerede den gangen. Svært aktiv som teaterkomponist, og også en viktig mann i Scheen Jazzorkester. Og nå altså disse tre i inspirert samspill. Veteraner, kanskje, men alltid entusiaster.

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev