Fredag 22. sep 2023 kl. 20:00

Elin Rosseland og Johannes Eick – årets Buddypris!

Urijazz / Støperiet
Tønsberg

Elin Rosseland har i år fått årets høyeste utmerkelse, Buddyprisen! Fra juryens begrunnelse:

«Kvaliteten på alt hun gjør er skyhøyt. Og hver enkelt utgivelse og konsert møtes derfor med stor forventning, og betyr mye for mange. Hun har alltid vært en som har gått foran i det improviserende vokalmiljøet, møtt med respekt, forundring, beundring og forventning, og er en viktig del av den norske historien om improvisert vokalmusikk.»

Elin Rosseland og Johannes Eick har spilt sammen siden 1982, først i kvartetten KIX og senere Fairplay. Elin hadde sin første spillejobb hos Urijazz i 1983, mens Johannes var hos oss allerede i 1982! I 1995 startet de duosamarbeidet som senere ble utvidet med Christian Wallumrød på piano.

Nå er de to imidlertid tilbake i duo-format, og de har sluppet to flotte album de siste årene. Johannes Eick er en svært ettertraktet musiker om dagen. Han slapp nylig et soloalbum og er eny bassist i Helge Lien Trio.

Det er en helt unik kjemi i dette duo-samarbeidet, hvor Rosseland og Eick utforsker det klanglige møtet mellom 6-strengs kontrabass og sopran med utstrakt bruk av looper, keyboard og voice-processor.

Elin Rosseland – vokal, voice-processor

Johannes Eick – kontrabass, looper

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev