Lørdag 06. jan 2024 kl. 16:00

ASQ // Amund Stenøien Quartet

Oslo Jazzforum / Oslo Jazzforum/ Herr Nilsen
Oslo

Vibrafonisten Amund Stenøien har flyttet til Oslo, og feirer platerelease på Oslo Jazzforum med Lage Lund som gjest!

Amund Stenøien tilhører den nye generasjonen norske jazzmusikere, og har de siste årene ledet en fremoverrettet kvartett under navnet ASQ // Amund Stenøien Quartet. Fundamentert i amerikansk jazztradisjon, swing og kontrapunkt frigjør Stenøien potensialet som ligger i stram form gjennom sterke, sangbare melodier i møtet med intrikate harmoniske og rytmiske strukturer. Med originale låter og et drømmeaktig sound av vibrafon, femstrengers fretless bass og piano har de spilt over et dusin konserter på blant annet Edinburgh Jazz & Blues Festival, Oslo Jazzforum og Jazzfest.

Coming to Pass (2023) er det første albumet til Stenøien, og består av den akustiske kvartettens første materiale i møte med et hint av elektronisk prosessering. Kvartetten feiret plateslippet i september 2023 med en 10-konserters lang releaseturne i Norge, Skottland og Sverige.

Første sett: ASQ + Lage Lund
Andre sett: ASQ

Amund Stenøien – vibrafon
Joakim Rainer Petersen – piano
Gard Kronborg – bass
Steinar Heide Bø – trommer

– – –

“Amund Stenøien forteller oss at han er et eksepsjonelt talent som kommer til å gi vibrafonen nytt liv og, sammen med tre sjelsfrender av samme kaliber gir han oss en debut vi kommer til å snakke om, og lytte til, i mange, mange år.”
Tor Hammerø, Nettavisen

“Denne unge gjengen av utøvere bør få holde sammen som band. Coming to Pass overskrider det lovende»
Arild R Andersen, Jazznytt

Lage Lund “brings a “casually magnetic” presence to the stage, “channeling reticence into a whisper-quiet mystique” and «balances his abundant proficiencies with an aesthetic of gleaming calm».
New York Times

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev