Torsdag 07. sep 2017 kl. 21:26

Thomas Dahl & Court

Vestnorsk Jazzsenter / Logen Bar
Bergen

Endelig er Thomas Dahl i front!

Du har muligens sett han i bakgrunnen med artister som Lill Lindfors, Anneli Drecker, Christine Sandtorv, Herborg Kråkevik, Odd Børretzen eller på jazzscener med SkyDive Trio, BMX eller Skomsork. Felles for alle er at gitarhåndteringen er av ypperste kvalitet. For om du er opptatt av solid gitarspill er Thomas Dahl blant landets sikreste kort.

Karmøybuen er bosatt i Bergen og er naturlignok svært travel. I tillegg til allslags spille- og studiojobber er han å finne på Logen Bar hver mandag med Voksne Herrers Orkester. På dagtid er han å se i gangene på Griegakademiet hvor han jobber som førsteamanuensis på jazzlinjen. Det er derfor både overraskende, men først og fremst gledelig og ikke minst meget spennende, at han inni mellom alt dette har funnet til å komponere egen musikk og sette sammen sin egen kvartett.

Bandet heter Thomas Dahl & Court og består, i tillegg til Thomas selv, av nederlandske Harmen Fraanje, bergenbaserte Magne Thormodsæter og trønderen Håkon Mjåset Johansen. De to siste bør være kjente navn for jazzinteresserte her hjemme. Nederlandske Franje har også spilt mye her til lands, først og fremst med Mats Eilertsen. Han har vunnet en rekke priser i sitt hjemland og spilt med internasjonale stjerner som Kenny Wheeler og Toots Thielemans.

Bandets medlemmer har alle erfaring fra et vidt spekter av stilarter og dekker en stor referanseflate rent kompositorisk. De er førsteklasses musikere og virtuose solister. Men det som kanskje er mest imponerende er hvordan de får disse komplekse komposisjonene til og låte så lekende lett. Og hvordan de kan spille med så stort overskudd på disse intrikate skjemaene. Det er ikke mange forunt.

Turneen er en del av Den Musikalske Stamvegen. Stamvegen er Vestnorsk Jazzsenter sitt turnéprogram og har hittil stått for over 250 konserter med mer enn 150 musikere. Hovedsakelig på Vestlandet med musikere bosatt i Rogaland, Hordaland og Sogn og Fjordane. Neste band ut er altså Thomas Dahl & Court.

Thomas Dahl: gitar
Harmen Fraanje: piano
Magne Thormodsæter: bass
Håkon Mjåset Johansen

Andre om Thomas Dahl:

Christine Sandtorv:

Thomas er et helt orkester i seg selv, om det trengs. Han kan være en vegg av lyd, men også servere de nydeligste enkle små melodier. Han har et unikt uttrykk, beveger seg konstant videre og overrasker stadig. På mitt siste visealbum, I mellom skyer, viser han en ny side, og leverer jordnære vakre linjer på akk.gitar. På sitt aller beste der, vil jeg påstå.

Erlend Skomsvoll:

Thomas jobbet jeg sammen med i mange år i gruppa Skomsork fra andre halvdel av 90-tallet. Vi hadde da og har fremdeles viktige samtaler om hvordan man skal gå i band. Thomas var på den tiden en veldig bra gitarist, men det kan virke som han bare blir bedre og bedre. Jeg anbefaler virkelig alle som har muligheten til å høre ham å benytte sjansen! Løp og hør!!

Mats Eilertsen:

Thomas er en aldeles fenomenal musiker. En sjelden musikalsk kombinasjon og begavelse av å være glitrende solist og ensemblespiller. Musikalsk svamp og håndkle på samme tid! Han absorberer, tar opp og bearbeider musikalske fraser og ideer i sann tid, samtidig som han like lett pakker deg inn og svøper deg med sine strålende harmoniske klanger og soniske landskaper. Spiller ubesværet i ulike sjangre og stiler, besitter en utrolig oversikt over instrumentet, men like viktig er evnen til å være god lagspiller, blende inn i bandet, lese musikken, vite hva som skal gjøres og spilles når og på hvilken måte. Dahl for president!

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev