Lørdag 25. nov 2023 kl. 20:00

Rubber Soul med Stina Stenerud

Røyken Jazzforum / Slemmestad MEK
Asker

The Beatles er et av musikkhistoriens mest innflytelsesrike band. Det å spille de klassiske låtene til The Beatles i jazzversjoner er hva Rubber Soul Quartet har kastet seg ut i. Store deler av Beatles-repertoaret egner seg nemlig godt til å leke med for jazzmusikere. Med utgangspunkt i de originale melodiene gjør Rubber Soul Quartet re-arrangerte jazzversjoner av f.eks. Norwegian Wood, Drive My Car, She’s Leaving Home, Eight Days a Week, Day Tripper og And I Love Her m.fl., både med og uten vokal, ispedd fun facts.

I motsetning til amerikanske standardlåter fra 1930-, 40- og 50-tallet, som hundrevis av jazzkvartetter har tolket i en årrekke, så spiller dette bandet altså kun engelske standardlåter fra 1960-tallet, hovedsakelig komponert av musikkhistoriens kanskje mest innflytelsesrike songwriter-par, John Lennon og Paul McCartney, der særlig sistnevnte har uttalt at han liker jazz! Med respektfull referanse til de originale melodiene, spiller Rubber Soul Quartet sine re-arrangerte, «halvmoderne» jazzversjoner, med en kollektiv tilnærming, men der alle får slippe til i solistisk utfoldelse. Deres varianter er gitarbaserte, men mer akustiske enn originalene, med sax og kontrabass, og de er gjerne lengre, litt løsere og både med og uten vokal.

Med seg til Slemmestad denne lørdagen tar Rubber Soul Quartet med seg Stina Stenerud på vokal. Stina Stenerud er en allsidig sangerinne fra Fetsund, særlig kjent innen blues, soul og storbandjazz, og en dyktig tolker av melodiene til både Monica Zetterlund, Chick Corea og The Beatles. Stinas sjelfulle stemmeprakt og rolige formidling passer konseptet til Rubber Soul Quartet som hånd i hanske.

Håvard Fossum: sax
Bård Helgerud: gitar
Andreas Dreier: bass
Torstein Ellingsen: trommer
Stina Stenerud: vokal

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev