Lørdag 01. apr 2023 kl. 21:00

Knut Værnes N-Group

Herr Nilsen / Herr Nilsen
Oslo

Musikken er en stort sett hentet fra Værnes´ siste album fra 2018: Updates. Men det lånes også litt fra tidligere utgivelser. Pluss litt til. Musikken er særdeles groovy og rocka med fengende «melodier og rytmer».

Knut Værnes N-Group er den lokale varianten av Knut Værnes Group. Imidlertid er trommeslager Omar Hakim erstattet med fantastiske Kim Ofstad. Kim Ofsad spilte i trioen Værnes-Ofstad-Berg, og bandet utga et fantastisk album i 1995: Jacques Tati. Ellers er Kim Ofstad mest kjent som groove-maker og primus motor i funk-suksessen D´Sound.

Jørn Øien har spilt på på en rekke av Knuts tidligere album på 90-tallet og gjør en formidabel innsats på siste utgivelse fra 2018, Updates. Ellers spiller Jørn i en rekke glimrende settinger, i tillegg til sine egne prosjekter.

Frode Berg har vært Knuts faste bassist siden 1994 og spiller på alle album helt tilbake til Jacques Tati i -95. Ellers kjent som inkarnsjonen av musikalitet og allsidighet. Fast bassist i Oslo Filharmoniske Orkester.

Knut Værnes – gitar.
Jørn Øien – keys.
Frode Berg – bass.
Kim Ofstad – trommer.

Dagens Næringsliv: «Gitarveteranen Knut Værnes,..på sitt ferske album serverer han hårete og melodisk, velspilt og vellydende instrumental fusionjazz med snert.»

Tor deJazz: «Når Værnes har alliert seg med elbassist Frode Berg, supertrommeslager Omar Hakim – med fortid hos «alle» og ikke minst i Weather Report, sønnen i heimen Kasper Værnes på alt- og sopransaksofon og Jørn Øien på allehånde tangentinstrumenter, så snakker vi a-lag som passer musikken til Værnes og dette uttrykket bortimot perfekt.»

Musikk.Media :»Selve kjernen i dette prosjektet er tydeligvis å rendyrke det som er gøy, både å spille og å høre på. Det klarer kvintetten å formidle med kompetanse, humor og smittende glede»

Musikk.Media: «…..mens Knut Værnes som utøvende musiker har stått som Norges kanskje største jazzrock-gitarist.»

Foto: Carl Størmer

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev