Lørdag 01. apr 2017 kl. 20:00

JÜ m/Kjetil Møster + Ferenc Snetberger Trio

/ Grand
Bergen

Ecstatic, exploratory, envelope-pushing jazz

Fra Ungarn kommer herlige JÜ, en friflyt nybrottsgruppe som utforsker nye territorier, og med seg på ferden har de gnistregnet fra Bergen. Alt det tekniske er i orden før gruppa legger ut på en psykedelisk hurratur over rock og stoner, fuzz og generell uforsiktighet. Det er en energisk og svært god opplevelse du har foran deg når gruppa tar instrumentene til yttergrensene, men likevel presenterer turen over kartet av groove, meloditeft og rytmikk som løfter og inspirerer. Plata fra 2014 er en stor opplevelse, med seg i kofferten har gruppa nå en splitter ny utgivelse.

Adam Meszaros – gitar, Ernö Hock – bass, Andras Halmos – trommer, Kjetil Møster – saksofon, klarinett.

http://thepowerofju.com/

For å toppe kvelden kommer også Ferenc Snetberger Trio, kanskje den største jazzgitaristen fra Ungarn, aktuell nå med en herlig plate på ECM. Den improviserende gitaristen har lånt ørene til og tatt opp i seg en regnbue av sjangere. Han holder Johann Sebastian Bachs musikk svært høyt og det er også Keith Jarrett å spore i luften her.

Med sin unike og sensitive «klassisk-jazz-brazil» gitarstil, er Snetberger en mye brukt gitarist. Sammen med britiske Phil Donkin (kjent fra bl.a. Evan Parker, Tim Garland, John Abercrombie m.m.) og New York basserte Ferenc Német (kjent fra Joshua Redman, Lionel Loueke, Dhafer Youssef m.m.), blir dette en konsert av meget høy kvalitet som vil ta pusten fra de fleste.

«What he plays is jazz, is classical, is Brazil. Snétberger’s great art is the dialogue between today and yesterday, the synthesis.” (Guitar Magazine)

Ferenc Snetberger – gitar, Phil Donkin – bass, Ferenc Német – trommer.

http://www.snetberger.com/en/Projects/NEW-TRIO

Billettpris 230,- / Bt-kortet 190 + avgift (20,-)

Dørene åpner 19.30.

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev