Torsdag 28. sep 2017 kl. 21:00

Jazz på Vill Vill Vest

Bergen Jazzforum / Landmark
Bergen

21.30 // ERLEND APNESETH TRIO

Hardingfelevirtuos Erlend Apneseth har tatt steget inn i et åpent landskap i en trio med bred erfaring fra både improvisasjonsmusikk og rock. Bandlederen er en av landets fremste hardingfeleutøvere, som blant annet opptrer i A-klassen under Landskappleiken og har høstet en haug med priser. Med en trygg tradisjonsbakgrunn tar han med folkemusikken inn i improvisasjonen. Med seg har han trommeslager Øyvind Hegg-Lunde (Electric Eye, Building Instrument, José González) og gitarist Stephan Meidell (Cakewalk, Krachmacher). Debutalbumet ”Det andre rommet”, som kom på Hubro i fjor, fikk strålende kritikker i alt fra MOJO til Dag & Tid, og havnet på flere av årets beste-lister.

22.30 // BUILDING INSTRUMENT

Trioen Building Instrument beveger seg i et slags fantasifullt ingenmannsland mellom elektronika, organisk pop og noe mer mystisk og eventyrlig, og hadde allerede bygget seg en solid fanskare før de platedebuterte til overstrømmende kritikker i 2014. På deres andre album «Kem Som Kan å Leve» er utrykket deres mer drømmeaktig, dypere, lydbildet er større og mer innholdsrikt, og det er fortsatt snakk om sterkt vanedannende og underlig fengende musikk. Trioen Building Instrument består av Mari Kvien Brunvoll (vokal, sampler, zither, perkusjon, kazoo), Øyvind Hegg-Lunde (trommer og perkusjon) og Åsmund Weltzien (synth, elektronikk).

23.30 // NATALIE SANDTORV

Natalie Sandtorv er vokalist og låtskriver som har gjort sterk profil på den Europeiske jazzscenen de siste årene. I 2016 mottok hun prisen for Årets Jazztalent fra Moldejazz og Sparebank 1. I den anledning begynte hun å jobbe med sammensettingen av et nytt band fra den skadinaviske jazzscenen, og skrev musikken til prosjektet som hun har valgt å kalle for «Freedom Nation». Musikken består av sterke, fengende melodilinjer, over primale grooves, og et fyldig teppe av synth og alternativt saksofonspill. Den har røtter i jazz som forspeiler seg i urban folk, indie, og spiritual music.

På Bergen Offentlige Bibliotek møtes musikere, formidlere og musikkskribenter til samtale om hvordan crossover ble vår tids musikk, torsdag 28.09 kl. 18.00. Gratis inngang, og perfekt oppladning til kvelden konserter på Landmark.

I panelet: Espen Horne (Jassbox) | Ragnild Jamtveit (Vokalist og låtskriver, Pom Poko) | Maria Lokna (Morgenbladet) | Kjetil Møster (musiker) | Stephan Meidell | Ledet av Audun Vinger (DN/Jazznytt18)

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev