Torsdag 19. mar 2020 kl. 20:00

Sigurd Hole Trio

Arendal jazzklubb / Lille Torungen, Arendal kulturhus
Arendal

Et åpent forhold til musikalske sjangre kombinert med en stadig søken etter nye uttrykksmåter, har ledet Sigurd Hole frem til en høyst personlig stemme som både kontrabassist og komponist. Trioalbumet «Encounters», med Håkon Aase (fiolin) og Jarle Vespestad (trommer), ble sluppet våren 2018 og mottok strålende anmeldelser verden rundt. Musikken kan skildres som et åpent møte mellom elementer fra blant annet norsk, indisk og arabisk tradisjonsmusikk – med føttene solid plantet i et moderne og tilgjengelig skandinavisk jazzuttrykk.
Sigurd er ellers aktuell med solo kontrabassalbumet «Elvesang» – som fikk rosende omtale blant annet i The New York Times – og med band som Tord Gustavsen trio, Karl Seglem acoustic quartet og Eple Trio. Han har vært med på rundt 40 plateinnspillinger og opptrådt på de største scener verden rundt.
Sigurd medmusikere er Jarle Vespestad som blant spiller i Tord Gustavsen trio (sammen med Sigurd) og Supersilent, og Håkon Aase som mange vil kjenne fra sitt samarbeid med Mathias Eick. Trioen gir oss et unikt møte mellom østlige og vestlige klanger – eller en form for «grenseløs kammermusikk» som bandet selv beskriver det.
Sigurd Hole – kontrabass, Håkon Aase – fiolin, Jarle Vespestad – trommer
Foto: Ingvil Skeie Ljones

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev