Torsdag 21. sep 2023 kl. 00:00

Kristin Asbjørnsen Kvartett

Urijazz / Støperiet
Tønsberg

Det er duket for en nydelig konsertopplevelse med Kristin Asbjørnsens nye kvartett!
Den uttrykksfulle vokalen til Kristin Asbjørnsen får følge av gitarmestrene Olav Torget og Eivind Aarset og den eminente Anders Engen på perkusjon & piano.

Kristin er en av de mest originale og kritikerroste stemmene i norsk musikk de siste tiårene. Hennes kunstneriske uttrykk har høstet overveldende respons i inn- og utland.

Sanger fra albumet Kristins «Traces Of You» og hennes svært personlige tolkninger av afroamerikanske spirituals danner ramme for konserten. Kristin har i en årrekke nytolket spirituals, basert på arven etter den afroamerikanske sangeren Ruth Reese (1921-90). Reese var bosatt i Norge fra 1959 og hadde rollen som Bess i Gershwins «Porgy and Bess» ved urpremieren i New York! Her kan vi snakke om linjer tilbake til jazzens røtter.

Gitaristen OlavTorget har samarbeida med Kristin Asbjørnsen i mange år. Også han har studert den vestafrikanske musikken og har et nært forhold til den. Hans sobre gitarspill er svært viktig for det helstøpte resultatet. Bandet har to gitarister, og den andre er ingen ringere enn Eivind Aarset! Å kalle en musiker en «legende», virker ofte som en velbrukt klisjé. Her er det helt riktig! Den allsidige Anders Engen har vært en solid støttespiller for Kristin Asbjørnsen i mange år.

Kristin Asbjørnsen – vokal
Olav Torget – gitarer & vokal
Eivind Aarset – gitarer
Anders Engen – perkusjon, piano, vokal

Lars Voldsdal – lyddesign
Eivind Hermann – lysdesign

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev