Søndag 24. sep 2023 kl. 20:00

Kampenjazz: Vilde&Inga med gjester: Christian Wallumrød og Jan Martin Gismervik

Kampenjazz / Cafeteateret
Oslo

Vilde Sandve Alnæs: fiolin, Inga Margrete Aas: kontrabass, Christian Wallumrød: piano, Jan Martin Gismervik: trommer
Foto Christian Wallumrød – Ingo Biermann Vilde&Inga – Peter Gannushkin Jan Martin – Juliane Schütz
Duoen Vilde&Inga kom som et skudd med ECM-albumet Makrofauna i 2014. Siden har de overbevist med strålende musikk i et akustisk grenseland mellom samtidsmusikk og improvisert musikk. Sist med det strålende dobbeltalbumet How Forests Think, utgitt på Sofa. Her har de tatt en lang rekke sjumilssteg i en fargerik musikkskaping preget av nærhet, nærvær og umiddelbarhet. «A one of a kind album», betegnet anmelder Eyal Hareuveni det som.
De to musikerne inviterer til konsert og tar med seg to venner, som også er Kampenvenner: Christian Wallumrød, som sist, og definitivt ikke minst, har stått ansvarlig for en rekke med kvelder under serietittelen Pianoforum. Utover det trenger ikke Wallumrød nærmere presentasjon for vårt kunnskapsrike publikum. Historien om Wallumrød er historien om ny norsk jazz etter 1996.
Om han ikke har hatt like mange år på seg som Wallumrød, har Jan Martin Gismervik levert stor musikk, etter at han og bandet Monkey Plot vant JazzINTRO i 2014. Sist var han her for to år siden med sitt flotte bestillingsverk til Sildajazz, Balconies.
A one of a kind concert!

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev