Torsdag 07. mai 2020 kl. 20:00

Hans Mathisen Band

Arendal jazzklubb / Lille Torungen, Arendal kulturhus
Arendal

Hans Mathisen er en av Norges fineste jazzgitarister. Mathisen kunne allerede i 2005 innkassere en spellemannspris for sitt debutalbum i eget navn, Quiet Songs. Etter det har det blitt ytterligere fire album, alle til strålende mottakelser.
Mathisens gitarspill og sound er godt forankret i gitartardisjoner forbundet med både Wes Montgomery og Pat Metheny, men med et umiskjennelig nordisk særpreg. I bunn for Hans Mathisens musikk ligger sterke komposisjoner, ofte med vakre lyriske linjer og en evne til å gjøre det komplekse enkelt og tilgjengelig.
Med seg på laget har Hans Mathisen alltid musikere fra øverste hylle og bandet han gjester Arendal med er intet unntak. På piano finner vi britiske Jason Rebello, som kan skilte med fartstid hos storheter som Sting, Wayne Shorter og Jeff Beck. Bassist Daniel Frank fra Danmark har blant annet spilt med Kurt Rosenwinkel, mens Edward Richardson på trommer blant annet har holdt rytmene for Gregory Porter. Når en av Norges fremste saksofonister, Petter Wettre, topper laget, kan dette ikke bli annet enn en kveld for minnebøkene!
Hans Mathisen – gitar, Petter Wettre – sax, Jason Rebello – piano, Daniel Franck – bass, Edward Richardson – trommer
Foto: Kirsti Biiseth

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev