Fredag 17. nov 2017 kl. 21:00

Håkon Kornstad «Tenor Battle»

Jazzsirkelen / Parken Kulturhus
Ålesund

«Tenor battle» het det når to saksofonister møttes til kamp om hvem som spilte fortest, hippest og coolest på femtitallet en gang. I Kornstads nye prosjekt betyr «tenor battle» møtet mellom en tenorsaksofonist og en operatenor – i en og samme mann!
Det nye bandet kan best beskrives som et slags oppdatert salongorkester, inspirert av 78plate- æraen, der jazzsvisker lever side om side med opera-arier, og vakre ballader avløses av improviserte strekk i kjent Kornstad-stil. Det er ikke ofte denne klisjeen kan brukes i fulltalvor; dette er musikk du aldri har hørt maken til.Håkon Kornstad er kjent som en av landets fremste saksofonister, med en tone og klang såvarm at den kan smelte hva som helst.
Hans prosjekt er en musikalsk berikelse for så vel dem som svermer for det klassiske som dem som liker når musikere strekker seg mot det ukjente. Det er noe magisk, nærmest tidløst og samtidig nyskapende og utfordrende i måten de turnerer disse sangene på.
– Svein Andersen, Aftenposten (★★★★★)
Med «Tenor Battle» har saksofonist og operasongar Håkon Kornstad levert eit eineståande skaparverk.
– Roald Helgheim, Dagsavisen

I ei tid då nettet fløymer over av gitaristar, bassistar og trommeslagarar som har teknikk til å ta pusten frå ein, men inkje har å melda, er det gjevande å lytta til ein musikar og eit ensemble som har 20 i både stil og innhald! (…) Ei av dei beste så langt i 2015!
– Lars Mossefinn, Dag og Tid

Den er antakelig unik i verdensmålestokk, men når «Tenor Battle» likevel er større enn summen av de to tenorer, er det fordi Kornstad og ensemblet har utviklet det som lett kunne blitt et «one-man-show med komp» til et helt og bokstavelig talt makeløst uttrykk. Utrolig mye må gå galt om ikke «Tenor Battle» blir eksportvare i enda langt større grad enn hva fenomenet allerede er.
– Terje Mosnes, Jazznytt

Tenor Battle er det vakreste slaget jeg er blitt utsatt for på lenge.
– Arne Guttormsen, Vårt Land
Håkon Kornstad har gitt ut flere bejublede langspillere i eget navn,
vært frontfigur i Wibutee og vært med på å revitalisere den norske jazzen på 2000-tallet. Han har vært nominert til Spellemann flere ganger, blitt nevnt som et av verdens jazzhåp avanerkjente amerikanske tidsskrifter og fått stjerneanmeldelser i selveste New York Times. Kornstad ble hedret med Buddy-prisen i 2016.

Håkon Kornstad — saxofoner, flutes, tenor
Sigbjørn Apeland — harmonium / trøorgel
Lars Henrik Johansen — cembalo, cimbalon
Per Zanussi — kontrabass
Øyvind Skarbø — percusjon

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev